Miért mondják a francia autókra, hogy a „cseles francia!", a japánokra, hogy a „cseles japcia!", az olaszokra meg, hogy a „cseles olcia"? Mit takarhat ez szerinted?
Kik mondják rá?
Én biztos többet mozgok autós körökben mint te, de sose hallottam.
Én sem hallottam soha. A franciákat KIZÁRÓLAG azok illetik bármilyen pozitív jelzővel, akik nem értenek az autókhoz, csak vezetik őket és még valami csoda folytán nem futottak bele valami jó kis klasszikus francia b*ziságba. De a franciánál egy valamit tudni kell: ami késik, nem múlik. Csak idők kérdése.
Lényeg a lényeg, a francia az nem cseles, hanem idióta kretén. Ezen nincs mit szépíteni. A világ leghülyébb megoldásait találják ki dolgokra, amiknek semmilyen előnye nincsen, sőt, a legtöbb esetben sokkal rosszabb, mint a "normális" megoldások, de ők mégis a rosszabbikat választják, szimplán azért, mert különcök akarnak lenni. Inkább bevállalják a szart csak azért, hogy ne hasonlítsanak a többi márkára. Ez leginkább a Peugeot/Citroen párosra igaz (na meg akiket még belerángatnak ebbe, lsd. Nissan, Stellantis-tagok, stb), de a Renault sem kivétel. Semmi probléma nincsen azzal, hogy ki akarnak tűnni a tömegből, de egyrészt ezen megoldások közül sok felszín alatti, amit úgysem lát a szerelőkön kívül más, másrészt pedig ha ez a feltűnési viszketegség a tulaj kiadásait megsokszorozza, a szerelőket pedig idegileg leépíti, akkor szerintem tárgyilagosan kijelenthető, hogy a különcködés rossz. De őket ez nem érdekli, mert franciák. És hát a franciák sosem az eszükről voltak híresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!