A 2 ütemű motor, miért 2 ütemű? Szív is sűrít is,z már 2 ütem vagy hogyvanez?
Itt a működése
szöveges magyarázatot is szeretnél?
Szeretnék,
Köszönöm!😊
Rendes vagy!
👍
A szöveges magyarázat:
- az elősűrítés a forgattyúsházban történik, nem az égéstérben, ezért nem kell neki külön ütem
- a szívás, a kipufogás és a végső sűrítés egy ütem alatt zajlik le: a friss benzin/levegő/olaj keverék nyomja ki az elégett gázokat.
Értem,
MÉg szretném érteni, hogy miért nagyobb nyomatékal rendelkezik a 4 ütemű motor?
Gondolom akkor nagyobb hatásfoka van, jobban köblít, ez hogyvan?
A 2 ütemű és 4 ütemű motor egy félre fordítás miatt lett elnevezve így. Ugyan úgy 4 ütem a 2 ütemű motor is, szívó ütem, sűrítő ütem (kompresszió ütem, égés ütem (expanzió ütem), és a kipufogó ütem. Angolok 2 stroke és 4 stroke-nak hívják ezeket, a stroke pedig a löketet jelenti, és itt az igazság, mivel a 2 ütemű motornál 1 forgattyús tengely fordulat alatt megy végbe a teljes ciklus, ami két löket, 4 ütemű motornál pedig 2 forgattyús tengely fordulat alatt, ami meg négy löket.
Ha jól rémlik talán a német szakirodalomból lett félre fordítva magyarra, de ha nem így van, akkor valaki javítson ki légyszíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!