Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A 2 ütemű motor, miért 2...

A 2 ütemű motor, miért 2 ütemű? Szív is sűrít is,z már 2 ütem vagy hogyvanez?

Figyelt kérdés

2022. márc. 13. 05:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt a működése

[link]

szöveges magyarázatot is szeretnél?

https://www.youtube.com/watch?v=pkdaeu2fFHI

2022. márc. 13. 06:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
2022. márc. 13. 06:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Szeretnék,

Köszönöm!😊

2022. márc. 13. 06:34
 4/7 A kérdező kommentje:

Rendes vagy!

👍

2022. márc. 13. 06:58
 5/7 krwkco ***** válasza:
71%

A szöveges magyarázat:

- az elősűrítés a forgattyúsházban történik, nem az égéstérben, ezért nem kell neki külön ütem

- a szívás, a kipufogás és a végső sűrítés egy ütem alatt zajlik le: a friss benzin/levegő/olaj keverék nyomja ki az elégett gázokat.

2022. márc. 13. 08:39
 6/7 A kérdező kommentje:

Értem,

MÉg szretném érteni, hogy miért nagyobb nyomatékal rendelkezik a 4 ütemű motor?

Gondolom akkor nagyobb hatásfoka van, jobban köblít, ez hogyvan?

2022. márc. 13. 08:51
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A 2 ütemű és 4 ütemű motor egy félre fordítás miatt lett elnevezve így. Ugyan úgy 4 ütem a 2 ütemű motor is, szívó ütem, sűrítő ütem (kompresszió ütem, égés ütem (expanzió ütem), és a kipufogó ütem. Angolok 2 stroke és 4 stroke-nak hívják ezeket, a stroke pedig a löketet jelenti, és itt az igazság, mivel a 2 ütemű motornál 1 forgattyús tengely fordulat alatt megy végbe a teljes ciklus, ami két löket, 4 ütemű motornál pedig 2 forgattyús tengely fordulat alatt, ami meg négy löket.

Ha jól rémlik talán a német szakirodalomból lett félre fordítva magyarra, de ha nem így van, akkor valaki javítson ki légyszíves.

2022. márc. 13. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!