Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel miért viselkedik máshogyan?

Dízel miért viselkedik máshogyan?

Figyelt kérdés

Common rail turbódízel Eddig a mínusz 5-6 fokban is pöccre indult, tegnap csinált olyat hogy az indítás pillanatában mintha meg akart volna torpanni egy pillanatra de beindult, szép egyenletes alapjárat volt. Ma pedig szintén az indításkor feldobta az izzítást egy pillanatra de simán indult utána. És ez CSAK a napi első indításkor van, a nap folyamán hosszabb állás után is pöccre indul.

Tudom hogy dízel és kell az izzítás, de eddig akkor miért nem izzított a mínusz 5-6 fokban? Most a mínusz 1-ben izzít egy pillanatra. Még annyi a különbség, hogy eddig mindig használtam egy jó minőségű dízel adalékot, az legutóbb kimaradt.

Esetleg önindító? Akksi miatt voltak indítási gondok pár hónapja akkor kapott egy új akksit.

2022. márc. 9. 08:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Nincs semmi baj, izzít és indít. Az izzításhoz szükséges idő változó, az autó elektronikája kezeli ezt. Legalábbis, ha nem túl régi autó. Én személy szerint mindig megvárom, hogy kialudjon az izzítást jelző lámpa még indítózás előtt, annak ellenére, hogy az autómban ez nem szükséges
2022. márc. 9. 09:30
 2/3 A kérdező kommentje:
#1 8 éves kocsi. Gombnyomásra indul, szóval maga kezel mindent az izzítást is.
2022. márc. 9. 09:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Mert a cr magasabb kompressziós így igazábol -10 körül kell izzitani addig begyullad. Az izzito gyertya 0 fok körül csak alapjáratot egyenlít ki.

5 évet használtam napi rohangálosnak rossz izzitoval egy TDCI mondeot, -14 ig lazán indult -16 nal már füstölve , az alatt izzitas nélkül már nem indult csak nehezen akar 5 perc kínlódás is volt , hidegebb nem volt

2022. márc. 9. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!