Féltengely csukló hiba. Na de melyik oldalon?
Adott egy első kerék meghajtású autó. Amikor jobbra kanyarodok és gázt adok, ropogást hallok a bal kerék felől. (élesebb kanyaroknál jelentkezik) Ha a kanyart gáz ráadás nélkül veszem be, nem hallatszik a ropogás. Na már most. Utána olvastam több helyen, sikerült is leszűrni, hogy ez valószínűleg féltengely csukló probléma lesz. Meg is vettem az újat, ki is lett cserélve viszont a ropogás nem szünt meg. Aztán miután ezt elmondtam a szerelőnek, ő azzal jött, hogy ha jobbra tűröm a kormányt és balról hallatszik a ropogás akkor a jobb oldali csukló a rossz csak valamilyen megmagyarázhatatlan okból amit én nem értettem, "átmegy" oda ez a ropogó hang ... Most komolyan, ez lehetséges? Tényleg a jobb oldali a rossz?
Erről sehol nem találtam konkrét leírást, így bátorkodtam azt gondolni, hogy ha már bal oldalon hallom akkor ott is lehet a gond. Az már egy másik történet, hogy a szerelő miért csak a csere után osztotta meg velem ezt az infót..
(vw Bora, 1.6)
Köszönöm a válaszokat előre is.
Végülis mindegy, mert párban kell őket cserélni(jobb/baloldal)
A tengely viszi a hangot, nehéz megállapítani.
Megmozgatni viszont egyszerűbb a csuklót, üresben, aknáról/emelőről.
Féltengelyt párban cserélni???? Viszi a hangot a féltengely???? Aknán megnézed???? Ember, menj haza.
Valaki hallgassa kívülről a hangot és meg lehet azt mondani hogy honnan jön, esetleg érdemes lehet ránézni a belső csuklóra is bár nekem azzal sosem volt bajom és nem ismerem fel hangról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!