Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Balesetet okozott a párom az...

Balesetet okozott a párom az én saját autómmal. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Kedves Mindenki!

Adott az alábbi szituáció: Párom az én nevemen lévő személygépkocsival haladt, amikor nem adott elsőbbséget egy kereszteződésben egy busznak. Az autó gazdaságilag totál káros lett. Tűzoltók, rendőrök érkeztek a helyszínre. A hibázást elismerte, a helyszíni bírságot és büntető pontokat megkapta. Az autót el tudtuk szállítani egyik családtagom kertjébe, de ez most mellékes.

A kérdésem az lenne, hogy mire számíthatok a történtekkel kapcsolatban? Biztosításilag, műszakilag minden rendben volt az autóval. Hála az égnek nem volt még balesetem, viszont ilyen szituációval nem találkoztam, hogy olyan ember vezette az autót és balesetezett vele, ami nem az ő nevén van, hanem másén – esetünkben az én nevemen van és a párom vezette (én nem voltam jelen, csak miután értesített).

Köszönöm a válaszokat!

Balesetmentes utat kívánok nektek!

#baleset #saját autómmal #más vezette
2022. márc. 5. 21:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es!

Lehet úgy olvasható külsőleg, mintha nem bántana, pedig igen is bánt a dolog! Nagyon szerettem azt az autót, 99-es évjáratú Toyota Corolla volt, sedan típusú, és nagy terveim voltak vele. Négy éve nyüstöltem, mindent rendbe tettem rajta, amit csak tudtam. Az utolsó simítások következtek volna nyáron, plusz kapott volna új nyári gumi szettet. De most ment a levesbe az egész a baleset miatt. Nincs pénzem megcsináltatni... sem pedig újat venni egyelőre, mert másra gyüjtögetünk hosszú-hosszú ideje a kis fizetésünket félretéve. Nagyon nem jött jól ez a kár... és még a buszban keletkezett kár összegét nem is tudom. Szóval, bocs, ha „téves” képet közvetítek feléd/felétek, de igen is szarul jött nekünk ez a helyzet és igen is problémaként kezeljük, hiszen nem vagyunk gazdagok. Remélem sikerült a képet formálnom magunkról, hogy ne tűnjön úgy, mintha nem lenne probléma.

Nem az volt a célja páromnak sem, hogy az az autó menjen a levesbe, hiszen mindannyian szerettük, plusz nem is volt agyon elektronikázva... amiből nem igazán kérünk... de érted a lényeget!

Most annak, hogy siránkozva kiírom, hogy jaj ez, meg az történt, annak sem a válaszolók, sem az oldal kezelői nem örülnének szerintem, mert van egy jópár.

Pontot tettünk az i-re a kérdésemmel azt hiszem! Viszont köszönöm a te megerősítésedet is a témában. Minél többen informálnak, annál jobb a helyzet.

2022. márc. 6. 18:37
 12/12 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es!

Tekintettel a múltban történt tragédiáinkra, sajnos neki sincs túl sok félretett megtakarítása. Sorolhatnám az okokat, de még mindig nem az a cél, hogy önsajnáltatássá menjen tovább a téma. Eléggé megterhelő időszakon voltunk túl, aminek következtében kórházi kezeléseket kellett fizetni például. Ez persze még tavaly történt, de februárban még épp hogy éreztük hatását. Erre mikor kezdjünk „csillapodni”, bekövetkezik ez. De ez itt még semmi! Elszántam magam arra, hogy be bicózok melóba. Beálltam a kerékpár tárolóba, az ülés alatt lévő bicózárat szét akarnám nyitni, erre bele törtem a kulcsot. Ez a történtek után két nappal történt. 😂

2022. márc. 6. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!