Mennyi az optimális sebesség autópályán az ideális fogyasztás érdekében?
Használtam E61 535D-t. 150-nél forgott 2000-et, szóval olyan 150-170 volt annak az ideális. Az 1.6 tdci focusom 120-nál forog olyan 2200-at én 110-120-al szoktam vele közlekedni.
Autófüggő az egész.
Az ideális fogyasztás abban nyilvánul meg hogy egyenletes tempóban használod az autót, nyilván ezért fogyaszt városban sokkal többet mert van zebra, lámpa stb.
Ha nem ugrálsz le a gázrol aztán meg vissza nem fekezel 2 méterenként kevese(bb)et fog fogyasztani. De valaki írta hogy legamagasabb fokozatban legalacwonysbb fordulatszam-ott a pont.
Miénk hatosban olyan 2300 körül forog 130nal
"Legmagasabb fokozatban legalacsonyabb fordulatszám ahol még nem erőlködik."
Elképzelhető, hogy a legjobb hatásfok ekörül a pont körül lehet valahol. De a fenti kijelentés nem számol azzal, hogy a légellenállás a sebességgel négyzetesen növekszik.
Hiába termelődik jó hatásfokkal az energia, ha 1km megtételéhez több kell belőle.
Pl. nem valószínű hogy 3-as autója 150-170-nél fogyasztott a legkevesebbet, még akkor sem, ha követte 2-es fenti ajánlását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!