Peugeot 206-os autó mennyire megbízható ilyen téren?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Én egy 17 éves fiú vagyok, középiskolába járok (és még fogok is pár évig) mellette dolgozom délután 14:00-től este 10-ig. Mivel a jogsim már folyamatban van, áprilisra meg is lesz ha minden jól megy, gondolkodtam rajta, hogy szeretnék venni egy ilyen autót, leginkább a kedvező fogyasztása, kis mérete illetve ára miatt. Az iskola tőlem 8km-re van egy másik városban, a munkahely szintén. Napi szinten nem mennék többet 25km-nél. Egy ilyen autó, motortól függetlenül mennyire bírná a strapát mondjuk még kb. 3 évig? Nem lenne célom szétnyüstölni, tényleg csak suliba/munkába járós kis autó lenne. Éves szinten 200-250.000ftot tudnék szervizre félretenni, bár nem gondolnám, hogy ez ténylegesen kerülne is ennyibe. Van valami amire esetleg figyelnem kellene, ha eljutnék az autó vásárlásáig? A válaszokat leginkább Peugeot tulajdonosoktól várnám, de minden válasz jól jön!2022. febr. 19. 22:15
1/2 anonim válasza:
Ha nem szart veszel nyilván nem lesz vele gond.
2/2 anonim válasza:
Alapvetően nem rossz autó, ha az olcsó fenntarthatóság a lényeg nyilván benzinest érdemes nézni, hátsó torziós rugós futóműre érdemes figyelni, mondjuk az akkor is el fog romlani, ha vásárláskor még jó állapotban volt, 100-150 ezer km után meg szokta adni magát és kb 100-150 ezerbe is kerül a javítása. Az évi 200-250 reális lehet fenntartásra ha csak kopó, fogyó dolgokkal számolunk és semmi nagyobb/drágább alkatrész nem romlik el. Feleségem 2008-as, 1.1-es, C3-asának (80%-ban megegyezik a 206-ossal) is ennyi kb. a fenntartása (szerviz, biztosítás, adók, gumik, ablaktörlők, stb), benzin költség nélkül. Persze, ha valami nagyobb kiadás van, akkor ez már kevés, pl. érik benne egy klíma kompresszor csere, ami önmagában 200-250 ezres tétel lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!