Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autónál pollenszűrőt (gyengébb...

Autónál pollenszűrőt (gyengébbek kedvéért, ami az utastér levegőjét szűri) milyen időszakonként kell cserélni?

Figyelt kérdés
Az autó újonnan volt véve, 2019 novemberében volt gyártva. Novemberben, a második kötelező szerviz alkalmával (9700 km-ben volt akkor) ki akarták cserélni, de nem engedtem. Abban maradtunk a szervizessel, hogy én szívom a rossz levegőt😂 Az autót jórészt nem városi forgaloban használom, 80% városon kívül, 20% városi forgalom. Az autó garázsban áll. Cseréljem ki tavasszal, vagy ráér még? Érdemes karbonszűrőt tenni, ami drágább, vagy megteszi a sima papír is?

#pollenszűrő #Csreperiódus
2022. febr. 19. 16:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Hát ez ilyen. 1300 Ft magyarban az utángyártott ha jó minőség kell 1700 bár nincs közte eltérés. Csere gondolom 1-2 perc
2022. febr. 19. 16:43
 12/20 anonim ***** válasza:

Márkaszervizben éves szervizek alkalmával mindig vastagon fog a toll. Kihasználják, hogy a garancia miatt úgyis oda kell járnod.

Nem tudom a Daciánál mi a gyári javaslat pollenszűrő cserére. De ha több mint egy év, akkor csináld azt, amit én: a köztes években megveszed a szűrőt és kicseréled magadnak! Pár ezer forintból megvan. Annyit én nem sajnálok erre.

2022. febr. 19. 16:44
 13/20 A kérdező kommentje:
Ha isten megsegít ès megérem, harmadik kötelesző szerviz nem lesz. A garancia 3 év, idén novemberben jár le, novemberben nem viszem, kicserélem az olajat majd tavasszal magam.
2022. febr. 19. 16:48
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem találsz hozzá videót hogy cseréld a szűrőt, ha nem bonyolult cseréld magad jobban jársz.
2022. febr. 19. 17:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az aktív szenes a füstöt, mikrorészecskéket is megköti, és emiatt gyorsabban tönkremegy, és nem hülyeség, amit a neten írnak mindenhol, hogy évente kell cserélni, vagy komolyabb használatnál gyakrabban. Ha azt akarod, hogy tényleg működjön is ez a része is.

A sima papír (nekem is az van) csak a nagyobb szemcséket szűri mechanikusan, és ez ha öregebb, kezd eltömődni, gyakorlatilag még jobban szűr... Mivel nálam nem sokat megy, csak 2-3 évente cserélem. Ha ránézel, és piszkosnak, szemetesnek látszódik, akkor kell gyakrabban. Vagy ha párásodást tapasztalsz. 9700-nál már mindenképpen. Nálam az Astránál volt már, hogy fenyőfa alatt parkolva a fenyőtűk úgy összegyűltek, hogy esőben a felduzzadt víz belement a pollenszűrőbe, és szétrothadt... Itt olyan 10 perc a csere, mert le kell bontani ilyen-olyan műanyagokat.

A Doblonál viszont csak kihúzom a régit, betolom az újat, egy perc. Meg 5 perc rájönni, hogy hogy működik, mert már megint elfelejtettem a múltkori csere óta...

2022. febr. 19. 18:08
 16/20 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam hogy amint vége az őszi levél hullásnak akkor cserélem. Így télre tiszta kerül be párásodással sincs gond és 1 évig elvagyok vele.
2022. febr. 19. 18:51
 17/20 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
Állapotának megfelelően kell cserélni. Ha nagyon koszos, akkor érdemes mindenképpen.
2022. febr. 19. 19:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Azért 10000-nél nem kell azt cserélni, bőven jó 50000-nél is.

Én kiszoktam fujatni kompresszorral és még egyszer annyit is kibír.

2022. febr. 19. 20:03
 19/20 anonim ***** válasza:
50ezer ? A kifujatas meg okés, de az 50ezer durva, ott már telen a pára miatt a klímaval kell parstlanitani. Megcsinalja de a fene fogja egész télen járatni a klímát 1300 ft-os szűrő miatt
2022. febr. 19. 20:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem is 10 000 km,de attól is függ,milyen környezetben autózol(milyen évszakban és mekkora a por)Én a pollenszűrőt is kiporszívózom,illetve a pollenszűrőház is patyolat tiszta.Azon szoktam nevetni,mikor pollenszűrőt cserélnek,és beteszik a csupa koszos helyre :D Egyébként e46-os Bmw-m van.

Én aktív szeneset használok amúgy,és ez egy hobbi autó,ami szalonállapotú tisztaságú mindenütt.Motortér és az alváz is.Átlagos autóknál(ami nekem már koszosnak számít) én 5000 km-enként cserélném...

2022. febr. 19. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!