Autónál pollenszűrőt (gyengébbek kedvéért, ami az utastér levegőjét szűri) milyen időszakonként kell cserélni?
Márkaszervizben éves szervizek alkalmával mindig vastagon fog a toll. Kihasználják, hogy a garancia miatt úgyis oda kell járnod.
Nem tudom a Daciánál mi a gyári javaslat pollenszűrő cserére. De ha több mint egy év, akkor csináld azt, amit én: a köztes években megveszed a szűrőt és kicseréled magadnak! Pár ezer forintból megvan. Annyit én nem sajnálok erre.
Az aktív szenes a füstöt, mikrorészecskéket is megköti, és emiatt gyorsabban tönkremegy, és nem hülyeség, amit a neten írnak mindenhol, hogy évente kell cserélni, vagy komolyabb használatnál gyakrabban. Ha azt akarod, hogy tényleg működjön is ez a része is.
A sima papír (nekem is az van) csak a nagyobb szemcséket szűri mechanikusan, és ez ha öregebb, kezd eltömődni, gyakorlatilag még jobban szűr... Mivel nálam nem sokat megy, csak 2-3 évente cserélem. Ha ránézel, és piszkosnak, szemetesnek látszódik, akkor kell gyakrabban. Vagy ha párásodást tapasztalsz. 9700-nál már mindenképpen. Nálam az Astránál volt már, hogy fenyőfa alatt parkolva a fenyőtűk úgy összegyűltek, hogy esőben a felduzzadt víz belement a pollenszűrőbe, és szétrothadt... Itt olyan 10 perc a csere, mert le kell bontani ilyen-olyan műanyagokat.
A Doblonál viszont csak kihúzom a régit, betolom az újat, egy perc. Meg 5 perc rájönni, hogy hogy működik, mert már megint elfelejtettem a múltkori csere óta...
Azért 10000-nél nem kell azt cserélni, bőven jó 50000-nél is.
Én kiszoktam fujatni kompresszorral és még egyszer annyit is kibír.
Szerintem is 10 000 km,de attól is függ,milyen környezetben autózol(milyen évszakban és mekkora a por)Én a pollenszűrőt is kiporszívózom,illetve a pollenszűrőház is patyolat tiszta.Azon szoktam nevetni,mikor pollenszűrőt cserélnek,és beteszik a csupa koszos helyre :D Egyébként e46-os Bmw-m van.
Én aktív szeneset használok amúgy,és ez egy hobbi autó,ami szalonállapotú tisztaságú mindenütt.Motortér és az alváz is.Átlagos autóknál(ami nekem már koszosnak számít) én 5000 km-enként cserélném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!