Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elment az autómban a fűtés...

Elment az autómban a fűtés hogyan tudnám megcsinálni?

Figyelt kérdés
Már kicseréltem mindenlétező alkatrészt hozzá a termosztáttol kezdve egészen új vezérműszíjt kapott vadonatúj vízpumpával vadonatúj víztartály új csövek és még mindig kurv.ára nincs fűtés az autóban. Azt mondták a szervízben hogy valszeg az autóban lévő fűtőrádiátor adta meg magát. Klíma van azt egyből nyomja ha kell. Meleget meg b.szik épp hogy langyosat ad le 20perc után. Már ott tartok hogy felgyújtom a fszomba a kocsit azt akkor lesz benne fűtés.

2022. febr. 16. 10:20
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja teszem hozzá a szervizben még azt is mondták hogy ők biztos nemfogják megcsinálni mert valóigaz kurv.ára sokat kell vele sz.opni hisz szét kell bontani az egész műszerfalat hogy hozzá lehessen férni
2022. febr. 16. 10:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor marad a felgyújtás, mivel köztudott, hogy az univerzumban csak egyetlen autószervíz létezik.
2022. febr. 16. 10:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Oda nem kell vinni többet. Jó kis szervíz ahol megmondják hogy ezt nem csinálják meg mert pepecselős....

Az hogy nincs fűtés lehet dugulás van valahol a rendszerbe. Vagy fűtéscsap adta meg magát. De én ránéznék a hőfokszabályzóra ha a régi manuális bowdenes van lehet megnyúlt a bowden és nem nyit rendesen, bár erre kicsi az esély.

Keress olyan szervízt ahol minent elvállalnak és jól is dolgoznak.

2022. febr. 16. 10:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Fűtőradiátor, vagy annak csövei, vagy az előttük lévő terelőlapok (amiket lehet nyitni-zárni középen a hőmérséklet tekerentyűvel) lesz jó eséllyel. Nekem is majdnem 1 napomba került, de végül jó lett.
2022. febr. 16. 10:41
 5/9 anonim ***** válasza:

"Oda nem kell vinni többet. Jó kis szervíz ahol megmondják hogy ezt nem csinálják meg mert pepecselős...."

Valószínűleg inkább az lehet a gond hogy pénzt is kérnek a pepecselős munkáért...

2022. febr. 16. 10:49
 6/9 A kérdező kommentje:
Ott hagytam 150 ezret az össz szervízre + alkatrészt is vittem be nekika donor kocsimból mert nekik nem volt készleten. Nem azon maradék pénzen múlott volna hidd el. A környékemen (+50km-es körzetben) most hívtam fel 14 szerelőt mind azt mondta hogy nem foglalkoznak vele.
2022. febr. 16. 10:55
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha átlag órabér x2 összeget ajánlasz nekik, akkor fognak majd vele foglalkozni. Ez azt jelenti, hogy ha mondjuk 8 óra lenne a munka, akkor az kb. 160 ezerbe fog kerülni + alkatrész. Valószínűleg azért mondják hogy nem foglalkoznak vele, mert normál órabérért nem fognak elvállalni egy ilyen pepecselős munkát, többet pedig senkinek sem érne meg, és ha megmondanák, akkor sokan még a jövőben is elkerülnék azt a szervizt, mert egy laikusnak az lenne az első gondolata, hogy át akarják verni, mert "ennyibe nem kerülhet egy egyszerű fűtés javítás". Közben pedig de. Minden csak pénz kérdése. Ha azt sokkallod, akkor csináld meg magad, vagy tégy úgy mint az emberek 99%-a ilyen esetben, cserélj autót.
2022. febr. 16. 11:12
 8/9 A kérdező kommentje:
Nalunk nem oraberben dolgoznak. Reggel 8tol masnap delutan 4kor kaptam meg a kocsit es 30k volt a munkadij. Videken nincsenek elszallva maguktol a szervizek.
2022. febr. 16. 11:15
 9/9 krwkco ***** válasza:

Indulatoskodsz, meg trágárkodsz, ahelyett, hogy az eszedet használnád. Ettől az autó nem fog megjavulni.

Meg kellene tapogatnod az utastérbe menő csöveket, miközben melegszik az autó. Ha nincs átfolyás, akkor a visszajövő cső hideg marad. Ha mindkettő melegszik, akkor a terelőlemezek mozgatásával lehet baj, ahogy 4-es is írta.

Ha nem melegszik mindkét cső, akkor tisztáznod kellene, hogy van-e fűtéscsap az autódban.

Ha nincs fűtéscsap, akkor le kellene ereszteni a hűtővizet (tartályba, mert akár vissza lehet tölteni). Utána le kell választani a fűtés két csövét és slaggal kimosni a radiátort. Nem nyomással, mert kilyukadhat.

Ha a radiátor átjárható és mégsincs fűtés, akkor lehet, hogy a termosztát nyitott állapotában nem jelent elég ellenállást és minden melegvíz a főhűtő felé megy. Főleg, ha nemrég volt termosztátcsere utángyártottra.

2022. febr. 16. 11:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!