Szerinted mi lehetne az optimális megoldás az egyre növekvő gépkocsi és kamionforgalom, a forgalmi dugók orvoslására?
Az elmúlt 20évben jelentős közuti forgalomnövekedés állapítható meg már nem csak Pest megyében, de nagyobb megyeszékhelyek környékén is.
Mivel a tendencia folytatódik, előbb-utóbb a közepes-kisebb városokat is eléri majd, úgy gondolom ez globális problémává fog fejlődni.
A probléma nemzetközi szinten is fennáll, és túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az utak áteresztő képessége nem követi a gépjárműpark bővülését.
1. Felesleges utazás mellőzése: pl home officeal meg ösztönözni kéne az embereket, hogy ott dolgozzanak, ahol laknak
2. A kerékpározás és tömegközlekedés népszerűsítése
3. Car sharing megoldások népszerűsítése
4. Infrastruktúra javítása
Köszönöm a válaszokat, érdekes felvetéseket írtatok.
#1 Itt a háttérben az áll, hogy az emberek egy bizonyos elkényelmesedési fokon állnak már, nem látom azt hogy milyen módszerekkel lehetne ezt megváltoztatni.
Persze ott a mérleg másik oldala hogy a mobilizáció fokozódásával a komfort csökken pont a zsúfoltság miatt pl. Vajon haladhat -e ez a végletekig vagy egyszer csak "kipukkan a lufi" és az emberek maguktól változtatnak?
#2 Itt a fő probléma hogy a nagyvárosok pl. Budapest kezd külföldösödni. Az új ingatlanok, a kiadó albérletek a külföldiek számára van, hiszen azok tudják megfizetni. A magyarok kiszorulnak, amit most látunk pl. az aglomerációba. Amíg az ingatlanprobléma nem oldódik meg, addig ebben nincs jövőkép. Kényszerből ingáznak uis. a dolgozók napi szinten, mert helyüket külföldieknek vagy turistáknak tartják fent kiszorítva a becsületes dolgozót!
#3 A home office szerintem is jó lehetőség, véleményem szerint a jövőben szélesebb körben el fog terjedni.
A kerékpározás is tetszik nekem, ehhez viszont alapvető szemléletváltás lenne szükséges és hasonlóan #1-hez igényli a kényelemről való lemondást.
Az "autómegosztás" létezik most is, de erre szerintem kevesen nyitottak gondolom a bizalom hiánya miatt, ill. a járvány miatt talán mostanság vissza is szorult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!