Èrdemes egy régi autót megjavítani, vagy cserélni jobb? Mit gondolsz a helyzetemrol? Mit tennél?
4 éve vettem egy autót 300e forintért kereskedotol.
Most 18 éves, francia, 5 ajtós kisautó.
Le kellene vizsgàztatnom, olajcsere, vàltóolaj csere, a gumik nagyon rossz àllapotban vannak (van amelyik màr 3x kapott defektet), nincs benne klíma/szervókormàly.
Amire èn hasznàlom (napi 15-20km) tokèletes egyenlore (amíg megy).
Cserére gondoltam tavasszal, de làtom egy 14 éves hasonló francia autó ma màr 1.3M korul van... Ami dobbenet.
Ennyit nem szeretnék a napi 15-20 km-ért àldozni.
#2 rátapintott a lényegre.
Használd amíg le nem jár a műszaki/szét nem esik, aztán bontó és vegyél egy másik hulladékot, amit megint hajtasz addig, amíg megy.
Már az is csoda, hogy eddig kihasznált.
Én elvinném valami hozzáértőhöz, hogy megnézze mennyire rossz a helyzet. Mert ha csak a gumik, olaj, váltóolaj az még annyira nem vészes. Ha más baja nincs én javítanám.
Ezek mind kötelező,időszerű karbantartások,ezt az összes autónál meg kell csinálni idővel,újabbnál ennél jóval drágábban.
Ha amúgy megfelelő állapotban van tartsd meg ha a lehető legkevesebbet akarod költeni közlekedésre,ennél nem fogsz kijönni jobban
Gumikat nem olyan drága dolog lecserélni ha találsz jó állapotú használtat akkor elég jól kijöhetsz belőle. Az olaj cseréket bizonyos időnként érdemes megtenni a motorolaj cserét érdemes évente vagy 10 ezer km enként hiába ír elő a gyártó több időt ha napi hazsnálós nem érdemes ennél tovább halasztani mert gyakorlatilag ez egy alkatrész ami bizonyos ideig bírja és ennyi volt.
Persze műszakira ez nem feltétel a gumik állapota annál inkább.
A használtautóárak nagyon elszáltak szóval szerintem gondold át mit akarsz tenni. Én a helyedbe kezdésnek elvinném az autót egy állapotfelmérésre hogy nézzék át alaposan mondd meg hogy hamarosan esedékes a műszaki és mi kell ahhoz hogy rendbe legyen, illetve emlitsd meg az olajcseréket is hogy adjanak rá ajánlatot nyilván szűrőket is kell cserélni főleg az olajszűrőt, de én levegőszűrőt is cserélnék. Nézesd meg kérj ajánlatot hogy mennyiből lehet azt az autót helyre pofozni hogy párévig kiszolgáljon, szrintembőven olcsóbban kijössz ha nincs sok baja és nincs szétrohadva mint ha másikat vennél. Persze ha a motorja már betegeskedik az öreg olaj miatt akkor már el lehet gondolkodni az autó cserén, de az biztos hogy azért nem fogsz kapni semmit max a bontó vasáron felvásárolja tőled 10-15 esetleg 20 ezerért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!