Ma mutatott a kollégám egy videót. Ha jól emlékszem Svédországban volt, az egyik legújabb elektromos rally autót összeengedték egy 2 nyomvonalú pályán a régi Audi Quattro S1-el, és kb. egált futottak. Jól látszódott mindkét autó, egyszerre mentek a pályán.
Megpróbáltam megkeresni ezt a videót, de nem találtam meg. Csak egy hasonlót, ezt: https://www.youtube.com/watch?v=cl4wy9Ktobo Szerintem ez volt az a pálya, itt volt a verseny. Csak ez nem az a videó.
Szerintetek az FC1-X-et vezető pilóta direkt elspórolta, direkt lassabban ment hogy ugyan azt az időt fussa, mint a több mint 35 éves Audi? (Ha nem fékez be a végén hogy elengedje, akkor kb. egyszerre értek volna célba.) Vagy egyszerűen csak erre képes az autó? Az előbbi az egy szándékos lejáratása lenne az új elektromos versenyautóknak. Az utóbbi pedig már önmagában is egy elég nagy szégyeny, ha még azt is belevesszük, hogy az Audi-t vezető férfi 75 éves, úgy meg főleg, mivel ez azt jelentené, hogy az elmúlt 35 évben nem fejlődött semmit technika.
2022. febr. 9. 15:52
5/9 anonim válasza:
Blomqist egy legenda, havon amúgy is jól ment. Sokáig versenyezgetett, én láttam a Jaenner ralin már jóval hatvan éves kora után 10. helyen célba érni. Egy ilyen pályán a rutin sokat számít. Az elektromos autó nehezebb és lehet, a hajtása sem tud még annyit. Semmi lejáratás nincs itt.
2022. febr. 9. 19:12
6/9 A kérdező kommentje:
Ha az elektromosba egy fakezűt ültettek, akkor az szándékos lejáratás. 75 évesen akármilyen profi is, közel sem lesznek a reflexei egy 20-30 éves átlagos versenyzőéhez. "Az elektromos autó nehezebb" Ez igaz. "lehet, a hajtása sem tud még annyit" Akkor minek mutatták be?
Lehet, hogy a videóban a célbaérés után a kanapén lévő férfi nem az Audi sikerének örül, hanem az elektromosat röhögi ki? Mert ha nem volt lejáratva, akkor tényleg ennyit tud az autó, ami tényleg egy vicc kategória.
2022. febr. 10. 00:28
7/9 anonim válasza:
Biztosan nagy figyelemmel kíséred a ralit. Idén a 40 éves Loeb nyerte, a 37 éves Ogier előtt. Nyilván a fiataloknak kellett volna nyernie, hiszen az öregek reflexe már nem jó. Hagyd már ezt a vacak lejáratás teóriát
2022. febr. 10. 10:55
8/9 A kérdező kommentje:
Szóval szerinted nem lejáratás. Vagyis akkor azt mondod, hogy olyan szinten szar az új fejlesztésű elektromos rally-autó, hogy a 35 éves szintet tudja csak hozni?
2022. febr. 10. 12:36
9/9 anonim válasza:
Azt a 35 éves szintet anno betiltották, mert az autók életveszélyesek voltak. Elektromos rally autót meg ne ott nézz! A szomszédban Baumschlager megy egy elektromos Skodával. Annak az eredményeit nézd. Amúgy sem azért fejlesztik azbelektromos autókat a versenysportban, hogy gyorsabbak legyenek az aktuális csúcs autónál. Tudod, környezetvédelem, blabla.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!