Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem kapcsolják fel az...

Miért nem kapcsolják fel az emberek a lámpát esőben, rossz látási viszonyok között?

Figyelt kérdés

Mai napon esett az eső, gondolom máshol is... :))

Délután jövök haza a munkából, megyek át a városon, néha jött szembe egy-két lámpa nélküli, mondom magamban a **** de mind1, városba vannak oké. Aztán kiértem a városból és csomóan jöttek szembe akiknek szintén nem volt felkapcsolva a lámpájuk. Hozzáteszem, be van borulva, esik az eső, alig lehet látni valamit és akkor jön valaki este f7-kor egy ezüst autóval lámpa nélkül....

Nem is egy ilyet láttam, dudáltam, villogtam, refit toltam, volt aki még így sem kapcsolta fel a lámpát... Nem értem az embereket, a kresszbe is benne van hogy KÖTELEZŐ ilyen időjárási viszonyokban tompítottat kapcsolni, lakot területen kívül meg pláne! És akkor az ilyenek csodálkoznak, ha valaki telibe vágja őket szemből, vagy oldalról, mert nem vette észre, vagy nem tudta a távolságot behatárolni miatta!

Most őszintén, mit spórolnak? Attól hogy nem kapcsolják fel a lámpát gondolják hogy 3 literrel kevesebbet eszik az autó?

2010. szept. 10. 19:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nappal szerintem nem zavaró a ködlámpa, még szürkületben sem. Itt többen járnak lámpa nélkül mint "túlvilágítva" :) :(
2010. szept. 11. 10:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, úgy értettem, h esőben, vízcseppekkel tele van a szélvédőm, az előttem haladó hátsó ködlámpája pedig egy nagy piros pacát rajzol a szélvédőmre xD
2010. szept. 11. 11:30
 13/15 KÁELEF ***** válasza:

A lámpát sötétben célszerű használni, aki meg nem látja meg nappal hogy közeledik felé egy autó az ne vezessen.

Én nappal nem kapcsolom fel a lámpákat.

2010. szept. 16. 07:42
 14/15 anonim ***** válasza:

KÁELEF!

miért nem? :D indokold már meg légyszives!

2010. szept. 20. 16:09
 15/15 KÁELEF ***** válasza:
Amiért nem veszek nyáron télikabátot sem. Ha lámpa nélkül is látni akkor felesleges bekapcsolni. Értelmetlen.
2010. szept. 22. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!