Etsza kérdése:
Az normális, hogy amikor az akkumulátor pólusaira felhelyezem a töltő megfelelő vezetékeit szikra képződik úgy, hogy a töltő még nincs csatlakoztatva a 220V-os hálózatba?!
Figyelt kérdés
Vásároltam egy "intelligens" akkumulátortöltőt. 220V-os hálózatba még nem volt csatlakoztatva, mégis mikor az akksi pólusaira csatoltam a megfelelő vezetékeket, szikra képződött. Ez normális?
Régi csepptöltőnél nem történt ilyen. Egyébként nem tudtam úgy felhelyezni a csipeszeket, hogy a töltő ne jelezzen elégtelen csatlakozást. Hibás lehet a töltő?
2022. febr. 5. 11:34
2/5 anonim válasza:
Ha oxidálódtak az akku sarui, finom dörzspapírral csiszold át.
3/5 anonim válasza:
Határozottan tedd rá és nem fog szikrázni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért lepett meg a szikrázás, mert ugyanannál az akkumulátornál a régebbi csepptöltős készülékkel nem volt szikraképződés.
2022. febr. 5. 21:11
5/5 A kérdező kommentje:
A töltő leírásában szerepel:
"Biztonsági óvintézkedések: rövidzárlat, felcserélt polaritás, túlterhelés, szikraképződés, túlmelegedés"
Mire vonatkozik a szikraképződés?
2022. febr. 5. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!