A matrica nem.
Viszont a "szolgáltatásért" számíthatnak fel díjat a forgalmazók.
Fix áras. Annyiért megkapod a benzinkúton vagy a núsz oldalán.
Ha forgalmazón keresztül veszed, akkor ezen felül felszámolhatnak tranzakciós vagy "szolgáltatási" díjat. Ezeknek a forgalmazóknak a weboldalai sok esetben hivatalosnak akarnak tűnni (pl. hu-vignette.com, autopalyamatrica.hu, utdij.hu stb.), de ez ne tévesszen meg.
A NÚSZ oldalán tranzakciós díj nélkül tudod megvenni, igaz regisztrációhoz kötött.
Milyen értelemben?
A 2-es válaszoló leírta, hogy nem szabadáras, nagyjából mindenhol ugyanannyit kell fizetni érte.
Ha az a gond, hogy fizetni kell érte és nem ingyenes: nekem ezzel semmi bajom. Tulajdonképpen többletszolgáltatást kap az ember, mint a sima ezer éves kétsávos utakon. Drágának drága, de mi nem az? Én 4 db megyeit veszek évek óta. Még mindig olcsóbb, mint régebben, amikor az éves országost voltam kénytelem megvenni a megyei rendszer hiányában. Ha azt nézzük, hogy az autó össz fenntartása, vagy csak egy évben a tankolás mennyibe kerül, ahhoz képest nem egy horribilis összeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!