Eladni,ha igen mennyiért,kijavíttatni,vagy várni és később kijavíttatni, kisebb karosszéria hibákat?
Vettem októberben egy autót, korához képest nagyon jó állapotban volt, van is 90%ban. 2009es 107000km, makulátlan belső, halk erős motor. Előző tulajdonos aki ránézésre korrekt embernek látszott,állította (sajnos típus hiba) a tankoló cső környékét és a bal hátsó ívet javíttatta. Az autó újra van festve. Elkövettünk egy kis hibát (ennek okai a kérdés végén, aki akarja olvassa). Az autó nem tökéletes fényviszonyok közt lett megnézve. Itthon tünt fel, egy minimális fényezési hiba (5cm2 narancsbőr). És hogy a karosszérián minimális dolgoktól is karc lesz.
Január elején mosás után láttam a jobb oldali ajtón, 1cm2 rozsdafoltot, jobban megnézve két hátsó ív, főleg a b hátsó hólyagosodik, és itt ott kisebb festék hólyagok. Igényes javításra 200-300e forintot számoltam.
Ami fontos volt egy 150 e forintos szervíz, még novemberben. Vezérlés, olaj, szűrők cseréje. Azóta 1000km et se ment az autó.
Meghirdettem (lenne is rá vevő), az októberi vételárban. Na kapom a családtól, az osztást. Hogy a pénzromlás (használt autók árának emelkedése) miatt drágábban adjam, mert a vezérlés cserét elbukom.
Viszont- tudom nem tipikus eladói hozzáállás- a vezérlés cserét ajándékba adom, mert előkezdenek jönni a karosszéria hibák.
Ennyi a lényeg!
Magán vélemény: motor váltó....hiba legyen inkább mint karosszéria, alkatrészcserében jobban hiszek mint,heggesztés, csiszolás, aládolgozás, festés....dolgokban.
Vásárlás története, okuljatok. Vidéki vagyok, környéken semmilyen autó se tetszett. Volt 1.0-1.3 millióm autóra, irány vasárnap Pest.
Gödöllőn hoztak egy autót megnézni, (4/2es egybe lámpás Polo.) undorítóan ecsettel festett küszöbbel, az eladó sok időt elhúzott, aztán Pest,ott is Polókat néztünk, volt olyan autó, amit a tulaja nem tudott hol van. Aztán Éles sarok hát minden autóra kiírva, ha nem vagyunk itt hívjon, bemenni be lehet csak ép vasárnap senki se dolgozik. Keserű szájízzel ebéd, aztán 4kor megnézhető az autóm, Budán a villanegyedbe. Október lévén .......
Tehát 4 hónapja vetted. Ráköltöttél még plussz 150 ezer forintot. És most el akarod adni.
Azért, mert 5 cm2-en narancsos a festék és van rajta 1 cm2-es rozsdafolt és kisebb festék hólyagok? Azt írod, hogy 200-300 ezer ft lenne az "igényes" javítás. Ez a kiadás elkerülhetetlen? Olyan a foglalkozásod, hogy makulátlan autóval kell járnod? Nem elegendő a további rozsdásodás megakadályozása?
Ezért kell eladnod?
Azért adnád el mert minimális rozsda van rajta??? :D
Látnád enyémet...
Akkor minek vettél autót ha nem is használod???
Így tök mindegy, hogy rozsdás-e vagy patika állapotban van, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!