Ford Mondeo 2.0 TDCi motorok mennyire jók? 2008-2010 közötti változatot szeretnék vásárolni. Azt hallottam, hogy az 1.8 TDCi szervízigényes és bonyolult is, de milyen a 2.0? Esetleg 1.6 benzin?
Tudod én mindenkinek megadom a lehetőséget, hogy kifejtse a véleményét olyan szakmai kérdésekben, amikből esetleg én is tájékozatlan lehetek. Mindig úgy állok hozzá, hogyha kizárólag a tényekre alapozva tud mutatni valamit amit rosszul tudtam, vagy nem ismertem, akkor szó nélkül elismerem hogy igaza volt. Arról már nem is beszélve, hogy ezt nem valami görcsös versenyként fogom fel, hanem inkább afféle kölcsönös segítőkészségnek: hiszen mindegyik félnek az lesz a legjobb, hogyha egy lépéssel közelebb kerülünk az igazsághoz, mivel szakmai kérdésekben az esetek túlnyomó többségében ez a helyes, nem az érvek nélküli, személyes szubjektív szimpátián alapuló meggyőződés.
Éppen ezért állok értetlenkedve az ilyenek előtt. Te is az elején egy értelmes embernek tűntél, nem voltam biztos benne, hogy tudsz-e valamit, amit én nem. Sajnos legutóbbi válaszod megerősített abban, hogy tévedtem. Az egyetlen konkrétummal amivel tudtál érvelni, cáfolásra került, ennek ellenére te arra hivatkozol, hogy olvassam el a válaszodat, és hogy nekem kellene értelmezni. De mindegy, hogy lásd, mennyire adok a vitapartneri tiszteletre, leírom ismét.
A DLD elnevezést a Ford használja kizárólagosan. A Wikipédia szerint (mivel nem jelöltél meg használhatóbb forrást) ez négy motortípust foglal magába, melyből három köztudottan PSA HDI motor. Ezeket a motorokat a PSA a saját nyelvezetén nem DLD-nek, hanem DV-nek nevezi (pl: DLD-414: DV4). Na most ezeken kívül van egy motor, aminek nincs HDI megfelelője, ez pedig az 1.8 TDCI, vagyis a DLD-418. De ha még ez sem tenné egyértelművé a helyzetet, az is azért elég ütős érv, hogy a PSA sosem gyártott 1.8-as közös nyomócsöves dízellel szerelt autót, ellenben a Ford vonalán szépen vissza lehet vezetni a típus történetét.
Remélem ezúttal sikerül megérteni. Ha tudsz valami használhatót is írni, várom válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!