Valami tipp, hogyan indítsam a dízelt ami nem hajlandó -20-ban indulni?
2000 köbcentis 90 lovas dízel. Az istennek sem indul be, az aksi az pacek, 5 percig hajtja az önindító de nem gyúl be...
Hengerfejes meg minden baja van, ettől függetlenül ezzel járkálok a faluban, de ebben a hidegben nem sikerült életre kelteni :(
Valami tipp, tanács, ötlet, hogyan tudnám beindítani?
Az aksit most telt föl, de nem tudom hogy tudjam melegíteni a motort, hogy begyúljon?!
Az a baj hogy fingod nincs a dizel motorhoz.
ELőször mérjetek kompressziót és lehet az nincs neki.
EZért hidegben nem indul, mivel semmi sűritése nincs .
De egyet megpróbálhatsz, hogy ezt meg tudd.
Vigyél vagy 20 liter forró vizet és szép lassan csurgasd a motorra, Hengerfej, adagoló környéke .
De lassan nem rá önteni az egészet hanem úgy hogy a motor átvegye a hőt.
Befog indulni ettől ha kompresszió baja van.
Milyen motor?
Mert szelephézegot is lehetne állitani vagyis a lapkákat cserélni vagy sík köszörülni.
De ehhez már szakember kell.
AZért tudom mert az enyémmel is ez volt a baj, de a szerelőkkel amikor beszéltem, mind az adagolót, porlasztót akarta cserélni.
Csak a hézegot kellett belőni.
De azt is megpróbálhatod hogy hősugárzót teszel alá és egy órát nyomatod a meleget a motorra. Ha utána beindul akkor az említett baja van.
Ha beledermedt a gázolaj, akkor az is hiába. olyankor szoktak egy kis benzint rátölteni..
De ha egyszer beröffen akkor inkább hagyják járni a nagy hidegben. :)
Hasonló teleken az egész Cinkota buszgarázsban ketyegtek az ikarusok inkább hajnalig. :)
#17, mert neked van fingod a dízelmotorhoz, ez egy 2.0 hdi, amin még mutatóban sincs adagoló...
Kérdező, ha hengerfejes, valószínű a hengerek között égett át a tömítés.
Dízel betegség.
Így meg 2 hengerrel nem nagyon fog elindulni.
Hát itt akkor valami nagyon nincs rendben... marha kopott lehet az a motor ha nem indul be egyetlen henger sem (vagy üzemanyag ellátási probléma...)
Amit még megpróbálhatsz hogy hajszárítóval vagy hőlégfúvóval nyomod be a meleg levegőt ezerrel miközben indítózol bőszen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!