Koszos a kiegyenlítő tartály fala, de mitől ?
Egy éve cseréltem le a hűtőfolyadékot. Ekkor kimostam a kiegyenlítő tartályt is. Nemrég vettem észre ,hogy a kiegyenlítő tartály falán valami van, olyan mint ha por lenne. Fekete esetleg barna színű. Nem sok, de szemmel látható. Nem a vízben van, hanem a tartály fenti részén.
A tartályom szép tiszta és áttetsző. Ugyan így a hűtőfolyadék.
Kérdésem az lenne, hogy az micsoda lehet? És mitől van?
Golf 4 2003 1.9pdtdi
Nekem nem krémes barna íze van.
Teljesen tiszta a folyadék is és a tartály is. A tartály felső falán egy csipetnyi fekete port van. Az autó napi használatba van.
"krémes barna íze van"
????
A fene a gusztusodat, megkóstoltad? :D
Ha a tetején úszkál, merd le vagy szivasd le valamivel, és figyeld meg hogy jelentkezik -e újból, és mikor. Lehet hogy korábbról valami szemétmaradvány, de valóban koszos olajos maszlag is lehet ha a motor beledolgozik pl. hengerfejesség esetén.
Nézd meg még a nívópálcát és az olajbetöltő sapkát hogy az olaj tiszta -e vagy zavaros kezd lenni.
Megnéztem az olaj tiszta nem rég cseréltem le kb 2000km mentem rá.
Hűtőfolyadék is tiszta és a tartály is. Az a jelenség van jelen amit le írtam, a kiegyenlítő tartályban homok nagyságú csipetnyi kosz található. Esetleg gumicső darabok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!