Újítsam fel vagy vegyek másikat?
Sziasztok.
Múlt évben tettem le a jogosítványt. Kaptam mellé egy 1999-es Suzuki Swift GLS-t. Korroziál a motortér,mindegyik sárvédő és úgy az egész alja. A 2.gyertya tiszta olaj,úgyhogy motorfelujitas is kell. A vezető oldali ajtó kuka,teljes csere. Az autó belsejét le kell karpitoztatnom mert foszlik minden.
Na most azon gondolkodom hogy abba öljek e pénzt hogy felújítsam mert amúgy nagyon jól megy a kicsike,vagy ruházzak be egy újra? Megjegyzem a páromnak vettem a gyerekek miatt egy családi autót,szóval ez kizárólag az én munkába járás autóm lenne.
Válaszokat köszönöm.
"Korroziál a motortér,mindegyik sárvédő és úgy az egész alja."
Legfeljebb a műszaki érvényességéig érdemes megtartani, utána feltehetően nincs más gazdaságos megoldás, csak a bontó. Szerintem annyi sebből vérzik, hogy senki nem veszi meg.
Ha valamilyen okból vállalnod kell a kockázatot, hogy egy balesetben ropiként törik össze és megsérülsz vagy megáll az úton, akkor használd, amíg a műszaki érvényes. De nem biztos, hogy érdemes.
Az a baj, hogy a Swift nem egy olyan értékű autó amire anyagilag megérné locsolni a pénzt. Annyi van belőle még mindig mint a szemét.
Viszont nem tudom mennyid lenne egy másikra, mert lehet az se lenne jobb állapotban mint a tied.
Én csak akkor újítanám fel ezt, ha nem tudnék jobb állapotút venni belőle. És akkor sokáig kiszolgál még ez is.
Ezt már biztos nem éri megcsinálni,százával van még ilyen 2-3-400ezret érő Swift a piacon,erre ráköltenéd az értékét többször is és a végén lenne egy full fapad régi Swifted.
Használd ezt amíg nem esik szét/legálisan megoldható majd vegyél egy normálisabb autó 1-1,5 millió körül.Vagy egy másik 2-400ezret érő kotlát rugdoss néhány évig amíg nem kell sokat rákölteni mint a legtöbb ember csinálja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!