Mennyi üzemidő után tölti vissza az autó generátora az akksiba azt az áramot ami a motor indítására fel lett használva? (1.8 benzin)
Ezt nem igen lehet meghatározni, mert sok dologtól függ.
De mondjuk 15 perc már biztosan elég.
Ez elég változó, nagyon sokmindentől függ.
Ha egy egészséges, pöcc-röff induló motorról van szó, akkor en is azt mondanám, hogy a 10-15 perc már biztos elég.
250a körül van az indító motor egy nagyobb motornal ha 3 másodperc alatt beindul ami valos lehet, és tudjuk hogy egy generator 100a körül van de a leggyengébb a swifte is 55, akkor inditozasi idő *4 az ami alatt a generátor visszatolti.
3*4- 12 azaz tizenkettő másodperc.
Ha figyelembe veszem az akksi nem töltődik elég gyorsan akkor legyen fel perc , vagy 1 perc az tutira elég
Az akkumulátor valóban kiadhat akár 400A indítóáramot, de a generátor 50-100 amperes töltőáramát nem tudja felvenni. Ezért ezt így nem lehet kiszámolni.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a mindennapos 5-10 km-es utak megtétele már a határon van. Akkor előbb-utóbb lemerülhet az akksi. És még ha nem is teljesen adja fel, az alacsony töltöttség rövidíti az élettartamát.
Nekem meg az, hogy majdnem 1.5 évtizedig használtam rövid távra autokat, ez alatt a 400 méter 1.5 km távot értem napi 30-40 indítás megoldással. 5-6 éves akkuk röhögve bírtak ezt volt Diesel és benzines autó is így használva.
Ha 5 amperes töltést nézünk ami normális és nem is gyors töltés akkor 3 másodperces inditozas még mindig csak 2.5 perc.
Az általad írt legalacsonyabb érték az 5 km 30as átlaggal 10 perc, az 1.25 amperes töltést jelent. Ki van zárva hogy egy jó gépjármű akkumulátor 1.25a töltési aramfelvetelre ne legyen képes , ennél egy olcsóbb mobil is jobb (Tudom más az összetétel de látszik hogy nevetségesen alacsony ez az érték.)
A tapasztalatom továbbra is az hogy 1 perc tökéletesen elég, de legyen 2-3 perc ennél több biztos nem kell.
Arról nem is beszélve hogy 3 másodpercet nem koszorulunk, ha jó a motor akkor a fele elég, csak igyekeztem pesszimistan számolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!