Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szoktatok telefonozni vezetes...

Szoktatok telefonozni vezetes kozbe?

Figyelt kérdés
2022. jan. 5. 13:11
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
21 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

Nem

Kegyetlen balesetveszélyes és persze szabálytalan is. A telefon tartóba van ha hívást kell fogadni kihangosítóval egy gombnyomásomba kerül. Zenét sem keresek rajta mert a lejátszási lista előre be van állítva. Ha navit használom mindig indulás előtt állítom be, ha módosítani kell akkor megállok egy biztonságos helyen és ott csinálom.

2022. jan. 5. 13:15
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Fent van a tartón a műszerfalon, BT kihangosítva, waze vagy google maps megy, spotify-rol zene megy.

Zenét tudok léptetni a radió gombokkal, ha pirosnál állok van hogy elolvasok pár üzenetet vagy valaszolok is, de közben figyelek előre is.

Menet közben max a waze-n jelentek balesetet vagy úton levő tárgyat, de akkor sem bambulok a telefonba csak oda-oda pillantok.

2022. jan. 5. 13:17
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Híni nem szoktam senkit. Ha nagyon SOS, akkor félreállok. Ha a főnököm hív, akkor viszont muszáj felvennem. Akkor is ha munkaidőn kívül keres. Már vágta a fejemhez, hogy hétvégén, vagy szabadság alatt este 9-kor ha munkával kapcsolatban keres miért nem vagyok képes felvenni a telefont.

De igazság szerint egy gombot kell megnyomnom a kormányon és az autó hangszóróján/mikrofonján keresztül tudunk kommunikálni. Még az SMS-eket is fel lehet az autóval olvastatni. Ez jó dolog. Ha arra irányult a kérdés, kézben tartva a készüléket soha nem szoktam vezetés közben telefonálni.

2022. jan. 5. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
Nekem nagyon nem jött be a telefontartó, így ha piros lámpánál állok, akkor kihangosítóval indítok hívást, ha muszáj, a telefon meg az üdítőspohár helyén szokott lenni vagy az anyósülésen. Hívást nem fogadok, olyankor szintén az van, hogy ha piros lámpát fogok ki, visszahívom a számot és kihangosítom. Semmi más esetben nem használom.
2022. jan. 5. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:
55%
Nem, androidos fejegységem van, minden rajta van, ami a telefonon
2022. jan. 5. 14:35
 6/8 A kérdező kommentje:
En egyatalan nem nyulok hozza, ott van a pohartartoba egesz vegig.
2022. jan. 5. 14:40
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

Néha szoktam.

Shazammal felismertetem a számot ami a rádióban megy (gyors gomb van kirakva), bele nyúlok a GPS-be, felveszem és kihangosítom a hívást, ilyenek.

Az olyan dolgokat intézem el, amik nem visznek el több időt, mint állítgatni a klímát vagy a rádiót.

Ha hosszabb a művelet akkor esetleg piros lámpánál megoldom, például valaki felhívása vagy GPS újratervezése. De az esetek nagy részében ilyenkor félre.

A kézből telefonálás meg irkálásnak nem vagyok híve, és másik kezéből is legszívesebben kivenném a telefont és átmennék rajta kocsival.

2022. jan. 5. 20:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Nehez meghatarozni,hogy mi szamit telefonozasnak vezetes kozbe. Ahogy ti is mondtatok, van olyan mikor pl piros a lampa vagy eppen a dugo miatt meg kell allni. A kerdes lenyegeben azert merult fel benem,mert uj kamera rendszert akarnak bevezetni es direkt a vezetes kozben telefonozokat akarjak kiszurni es buntetni. Csakhogy a kamera latoszoge nm teszi lehetove hogy a teljes teret lassa,csak a vezetot. Igy nehez megindokolni pl egy esetleges kesobbi bintetes soran,hogy vetkes volt e a vezeto, vagy sem.
2022. jan. 6. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!