Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen az amikor "hangja" van...

Milyen az amikor "hangja" van a vezérlésnek szíj esetében?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy akkor is elszállhat a vezérlés, és tönkreteheti a motort ha nincs hangja a szíjnak, mert a feszítők és görgők is ugyanúgy tönkremehetnek.

Engem az érdekelne magának a szíjnak milyen rendellenes hangja van, abban az esetben ha már a végét járja.

Linkelnétek videót kérlek?

2021. dec. 30. 00:18
 1/7 anonim ***** válasza:
79%

Nézz utána, hogy milyen típusú a motor, mert van olyan aminek nem árt ha elszakad, csak megáll és trélereztetni kell, és van aminél ha elszakad, totálkáros lesz az autó, mert szétverik egymást a szelepek.

Így tudsz rákeresni, csak angolul tudom a nevét:

non-interference - ez az aminek nem árt,

interference -ez lesz totálkáros.

Ha utóbbi, akkor nagyon kell figyelni, vétel után egyből kicseréltetni mindenképpen és olyan -100 ezer km vagy 5 év- körül szokott lenni a csereperiódus. A másik típusnál is ajánlott ezt betartani, mert tréler sem olcsó, de van aki spórol a cserén. Hangja nem tudom milyen lehet egy rossz szíjnak…

2021. dec. 30. 00:46
 2/7 A kérdező kommentje:

Habár rendellenes szíjhangra voltam kíváncsi, de ez a válasz is hasznos, köszönöm szépen!

Valóban vezérlés csere előtt állok, vétel után tervbe volt, de egyéb okok miatt, csak januárban fog sor kerülni rá, így most már minden egyes elindulást, illetve megtett kilométert meggondolok és ha a szíj kicsit is rendellenes hangot ad nem megyek sehova.

2021. dec. 30. 01:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Ismét hozzátéve, hogy tisztában vagyok azzal, hogy ez egy közel sem jó megoldás, mert a vezérlésnél nem csak szíj szakadás okozhat totálkárt a motorban.
2021. dec. 30. 01:38
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
Nyöszörgni szokott. Nem összekeverendő a hosszbordásszíj csúszásának hangjával.
2021. dec. 30. 05:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Magának a szíjnak semmilyen hangja nem lesz.

Esetleg a feszítőnak, csapágynak lehet hangja.

2021. dec. 30. 07:27
 6/7 A kérdező kommentje:

#5 értem, és milyen hangja lesz?

Tudnál linkelni videót, ahol lehet hallani?

2021. dec. 30. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ciripelő, csicsergő hangja van, főleg hidegindításnál, de aztán elhallgat.

A szíjnak nincs hangja, csak ha feszes.

De ezt a cicergő hangot bármi adhatja, amit a motort hajt, és csapágy van benne. Generátor főleg.

2021. dec. 30. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!