Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora motort vegyek a 8...

Mekkora motort vegyek a 8 éves fiamnak?

Figyelt kérdés
KTM SX65 amit néztem, meg KXD125. Mit lenne érdemes?
2021. dec. 28. 10:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%
Én időmben úgy ment hogy 2 évesen pedálos gokart, 3 kerekű bicikli, aztán kb 4 évesen kétkerekű bicikli támasztókerékkel, aztán 6 évesen Camping kerékpár, utána versenykerékpár utána MTB. És aztán autóra jogsi. Vagy legyen az motor. Amikor már nagyfiú. 8 évesen még biciklivel tanulja meg a fizikai erőt meg a közlekedést meg hogy felteszem a láncot, meghúzom a küllőt, beragasztom a gumibelsőt, lábam lesz olyan izmos hogy feltekerek a hegyre. Utána jön a többi, hogy motor meg izé. Természetesen más kérdés ha versenyez valaki vagy betegség folytán kell neki, mert kerékpározni nem tudhat.
2021. dec. 28. 12:12
 12/22 anonim ***** válasza:
45%
Nem mindegy nektek, hogy miként oldja meg? Kérdésre kéne válaszolni...
2021. dec. 28. 12:12
 13/22 anonim ***** válasza:
36%

12-re:

Válaszolok: semekkorát, mert hülyeség az ötlet.

2021. dec. 28. 12:15
 14/22 anonim ***** válasza:
51%
8 évesen? Én örültem ha a nagybicikliről egyáltalán leért a lábam.
2021. dec. 28. 12:28
 15/22 anonim ***** válasza:
60%
A felsoroltak közül inkább az SX65, az is elvileg 55 kg. A 80 kg-os 125-öst szerintem fel sem tudja állítani egy átlag 8 éves gyerek, plusz teljesen felesleges akkora teljesítmény.
2021. dec. 28. 12:58
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
2021. dec. 28. 15:24
 17/22 anonim ***** válasza:
62%

Azt ugye tudja minden kedves válaszoló, hogy nem is annyira egyedülálló, hogy egy gyerek 7-8, de akár 4-5 évesen motorozik? :) Általában a szülő hobbija ragad rá a gyerekre (lsd. a világbajnok F1 pilóta Max Verstappen esetében), ilyenkor gyakran már nagyon fiatalon elkezd motorok iránt érdeklődni a kisgyermek. A legtöbb MotoGP versenyző is 4-5 évesen kezdett motorozni. Aki ilyen korán kezdi és aktívan űzi sportként, 18 éves korára, amíg kimehet közútra, annyi technikai tudást halmoz fel, mint egy átlagos motoros 50 éves korára. Emiatt közúton is sokkal biztonságosabb egy ilyen ember számára a motorozás, mivel eszméletlenül érzi a motort és olyan dolgokat tud vele kezdeni, ami a legtöbb motoros számára csak álom.

Múltkor voltam kint a piliscsévi krosszpályán, rengeteg apuka-gyerek párost láttam, különböző korú felállásban. Irigyeltem őket, mert pl az én apukám effektíve kilépett az életemből, amikor 11 voltam. Láthatóan nagyon jól érezték magukat és minőségi együtt töltött idő volt, ami csak szorosabbá fűzi a kapcsolatukat. Sokkal jobb szerintem annál, amikor a gyerek a gép előtt ül egész hétvégén, az apuka meg a nappaliban tv-zik. Másrészt meg 7 éves kiskrapekok úgy mentek a krosszpályán, hogy csak néztem. Ez ugyanaz a kategória, mint a síelés, vagy bicajozás, semmivel sem veszélyesebb vagy nehezebb. Én 3 évesen kezdtem síelni, gyakran az apukám lábai között, miközben ő a hónaljamnál fogva irányított és tanított.

Amúgy meg a kérdésre válaszolva, ha van már tapasztalata, akkor a 65-ös. Ha még nincs, egyik se. 125-öset semmiképp sem javaslom.

Néhány válasz komolyan a sötét középkort juttatja az eszembe 🙃 rosszindulat, szarkazmus, gonoszság, hozzá nem értés... van itt minden. Hányingerem lesz.

2021. dec. 28. 18:08
 18/22 anonim ***** válasza:
22%

17-es, én elhiszem, hogy van akinek a technikai tudása megfelelő a motor kezeléséhez és krosszpályán helytáll.

De a közút más! Oda először is kéne egy vezetői engedély, ami már összefügg azzal, hogy kell KRESZ-ismeret és a forgalomban tudni kell a többiekkel együttműködve mozogni. Namost ehhez pl. felelősségérzet is kell, úgyhogy nem véletlenül vannak életkori alsó határok a különböző vezetői engedélyeknél.

Ezért kérdeztem, hogy ha terepen (vagy krosszpályán) motorozik, akkor hogyan jut ki oda motorral? Mert eszerint legálisan ki sem mehet.

2021. dec. 28. 18:14
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

#18: azért nem egy mission impossible egy 60 kg-os motort elszállitani, bármilyen utánfutóba, kisteherautóba befér. Sőt az is lehet, hogy egy nagy birtokuk van, ahol tud motorozni a gyerek.

De ez hogy jön ide és kit érdekel? Nem ez volt a kérdés. A kérdező le is írta, hogy nem fog az utcán menni, úgyhogy megnyugodhatsz.

2021. dec. 28. 18:32
 20/22 anonim ***** válasza:
52%

És aki síelni megy, hogy jut ki mondjuk Ausztriába? Sílécen elsíel addig? :) Általában az ilyen krosszmotorokat trélerrel vagy furgonba berakva viszik. Egy ilyen motor érzésre nem sokkal nehezebb, mint egy nehezebb e-bike. 100 kiló alatt van a legtöbb krosszmotor. Egy furgonba 3 rendes és 1 gyerekmotor elfér. Trélerre is legalább 2 motor fér.

A 7 éves kisgyerek nyilván nem fog közúton motorozni... Ezek a motorok sportcélra vannak.

"én elhiszem, hogy van akinek a technikai tudása megfelelő a motor kezeléséhez és krosszpályán helytáll."

Teljesen félreértettél. Azt próbáltam mondani, hogy aki egész gyerekkorát végigsportolja motoron, majd később 18 évesen közútra megy, miután megszerezte a jogsit, szimplán nem fogja elkövetni azokat a hibákat kamionokkal meg egyéb járművekkel körülvéve, amiket egy kezdő motoros általában elkövet, mivel ezeken már 10 éve túlvan, megtanulta ezeket biztonságosabb helyen, legyen az akár aszfaltos versenypálya vagy krosszpálya. Sokkal ügyesebb állapotban, úgymond "készen" kerül közútra, valamint a kiemelkedő technikai tudása folytán a váratlan/vészhelyzetekből is sokkal valószínűbben jön ki baleset nélkül. Saját magamon is tapasztaltam, hogy bizonyos helyzetben saját magamat meglepve tudtam elkerülni a balesetet, amikor már volt néhány év tapasztalat mögöttem. Egy autós index nélkül úgy döntött, sávot vált, miközben én ott voltam. Egy kezdő nem biztos, hogy egy ilyet le tud időben reagálni. Viszont akinek addigra van 12 évnyi motoros tapasztalata közúton kívül, az a technikai tudásával reflexből fogja elkerülni a balesetet.

2021. dec. 28. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!