Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit jelent a motorolaj tulajdo...

Mit jelent a motorolaj tulajdonságai közt a "DPF" jelölés?

Figyelt kérdés

Ezt az olajat szemeltem ki a 2005-ös, 1,3-as Suzuki Swift Benzines kocsimba.

[link]

Mit jelent az a DPF jelölés a nevében?

2021. dec. 23. 03:36
 1/8 A kérdező kommentje:
Csak jelezném, hogy a linkelt olaj benzines és dizel kocsiba is jó, a leírása alapján.
2021. dec. 23. 04:26
 2/8 anonim ***** válasza:
DPF-es autókhoz ajánlott.
2021. dec. 23. 04:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Diesel Particulate Filter, azaz részecskeszűrős autókban is használható.
2021. dec. 23. 05:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Abba az autóba szinte bármelyik olaj jó.
2021. dec. 23. 07:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Így van, alkalmas (lehet!) részecskeszűrős dízel üzemű motorba is. Azaz alacsony hamutartalmú (low SAPS) olaj.
2021. dec. 23. 07:46
 6/8 A kérdező kommentje:

4: "Abba az autóba szinte bármelyik olaj jó." Miért?

5: Az én suzukim benzines, tehát akkor azt hiszem nincsen benne ilyen részecskeszűrős cucc, Na de akkor mehet bele ez az olaj?

2021. dec. 23. 15:56
 7/8 anonim ***** válasza:

"benzines, tehát akkor azt hiszem nincsen benne ilyen részecskeszűrős cucc, Na de akkor mehet bele ez az olaj?"

Nem zárja ki hogy jó bele. Utána kellene nézni mi a gyári ajánlás.

Miért kell, hogy UV jelölős legyen az olaj? Valahol folyás van?

2021. dec. 23. 16:24
 8/8 A kérdező kommentje:

7: Nincs sehol folyás, a kocsi motorja mindenhol tökéletesen tiszta és száraz (Mert Suzuki) .

A gyári ajánlás már nem érvényes! Azóta sok minden megváltozott az olajok terén, a jelölésük is.

Ezen évjáratú suzuki katalizátor plusz/minusz határ értékét szűkre tették, azért szeret katalizátor elégtelenségre hivatkozva hiba kódot kiadni. Ezért gondoltam a DPF jelölésű olajra. De ha ez hibás gondolat, és jobbat tudnátok ajánlani, az nagyon nagy örömmel venném! De csak prémium olajban gondolkozzatok, mert nem kell a 6000-ft/4 literes hulladék sz@rf*sok. Nekem az olaj ára nem számít, csak az, hogy a legjobbat kapja. Tehát Liqui Moly-t. Szerintem ez fényévekkel jobb mint akármelyik prémiumnak mondott olaj...

Tisztelettel, és bizalommal várom a tanácsokat, felvilágosítást, Lehetőleg valóban hozzáértőktől!

(Mellőzük a "jó ebbe a fos is" kommenteket, mert nem ez volt a kérdés, és felesleges is!)

2021. dec. 23. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!