Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ford Kuga 2.0 fordulatszám...

Naplesman kérdése:

Ford Kuga 2.0 fordulatszám felpörgés mitől lehet?

Figyelt kérdés
Van egy dízel 2.0 Ford KUGA, 11 éves, de a feleségem használta km 108 ezer. Tényleg nem volt meghajtva, soha semmi baja. Pár napja kiírta a motor simbol jelet, elvittem szakszervízbe, kihozták, hogy valami kátrány égető kis érzékelő ment tönkre, csere, majd kiégették belőle ami esetleg benne volt kormot. Még aznap olyan történt hogy lassú menetben hírtelen felpörgött a motor max fordulatig, meglepődtem, gyorsan le is állítottam, nem ment többet 10 másodpercnél. Hívtam a szervízt kérdezték van e benne olaj, mondtam, megnéztem persze. Akkor döcögjek be lassan a szervízbe, de a hangja már olyan kopogósabb volt, és óvatosan mentem de érezni lehetett hogy néha fel akar pörögni. Most diagnosztika után azt mondták valahol bent a motorban csapágyas lett valszeg, de csak akkor tudnak bármit mondani ha szétszedik. Nem értették, mert nem volt hajtva a motor, nem tudták mitől pörgött fel. Kérdésemre van e összefüggés a korom kiégetés és a hiba között, azt mondták, nem mert azt számítógép csinálja. Szóval kérdésem, hogy ez mi lehet, s mitől pörgött fel, és tényleg csapágy probléma van e. Sajnos amit mondtak javítási költséget, majd eldobtam magam. Ráadásul állítólag a ford már fődarabokat már nem is szállít ehhez az autóhoz.

2021. dec. 20. 21:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nyúlj a zsebbe a boltba járós 2 literes dízel SUV marhaságotok miatt.
2021. dec. 20. 21:51
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem attól lehet, hogy a turbófeltöltőben a labirinttömítés megadta magát és a felpörgésnél a kocsid már motorolajjal ment, ezért is érdeklődtek az olajszintről.

Lehet a DPF tisztítástól? Lehet hogy az adta fel neki az utolsó kenetet, kopó alkatrész.

2021. dec. 20. 21:52
 3/13 A kérdező kommentje:
És attól lehet kopogós a motorhang? A szerelő azt mondta valszeg csapágy probléma lesz. Ha a turbó akkor is szét kell szedni a motort?
2021. dec. 20. 23:10
 4/13 anonim ***** válasza:
gratulalok te idiota, ovijaratnak venni az asszony ala egy dizel suvot.. es nem volt meghajtva? pont az a baj bazd. raguglizol mire valo a dizel auto magadtol vagy segitsek? remelem a gatyad ramegy
2021. dec. 20. 23:18
 5/13 anonim ***** válasza:

"És attól lehet kopogós a motorhang? A szerelő azt mondta valszeg csapágy probléma lesz."

Lehet. Ha mondjuk sikerült olyannyira elküldeni a fordulatszámot a tiltáson túlra akkor előfordulhat.

2021. dec. 20. 23:23
 6/13 A kérdező kommentje:
Remélem itt nem csak ilyen sügèrek vannak.
2021. dec. 20. 23:24
 7/13 anonim ***** válasza:
itt egyedul te vagy a suger. hidd el a szerviz is ezt fogja gondolni, csak nyilvan nem fogjak mondani:)
2021. dec. 20. 23:28
 8/13 A kérdező kommentje:
Kb max 10 másodpercig volt 6000 körül, akkor gyorsan leallitottam. És utána is normálisan indult és le lehetett állítani. A turbonal azt mondják akkor nem is lehet leállítani.
2021. dec. 20. 23:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Az automatát nem lehet leállítani olyankor.

Az is lehet, hogy még nem végleg kuka a turbó és DPF égetéskor felhordott némi olajat ami később köszönt vissza az intercoolerből.

Felesleges találgatni, a szerelők megmondják. Készülj a legrosszabbra és reméld a legjobbat.

2021. dec. 20. 23:44
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha a turbó miatt volt öngyulladás akkor azt nem állítod le . De azt simán elképzelem hogy a turbódbol egy darabot bekapott a motor és ezmiatt tropára ment.

Régebbi 1.6 hdi(tdci) motorok előszeretettel csinálták ezt

2021. dec. 21. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!