Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Észre lehet venni, ha prémium...

Észre lehet venni, ha prémium benzin helyett az olcsóbbat tankolom?

Figyelt kérdés
Mitsubishi Pajero 2007 3.0i v6. Kölcsönkapom, és jövőhéten kellene elhozzak vele traileren németországból egy autót, ami oda-vissza 1900km. 13 literes átlagfogyasztással számolva ez 247 liter benzint jelent. Csakhogy a tulaj a prémium shell benzit szokott tankolni és elvárja, hogy én is azt tankoljam, ami 73forinttal drágább literenként mint az e10 95. Ennél az útnál már 18ezerrel lenne drágább, ami nem kevés pénz. Ha az olcsóbb benzit tankolnám és a tulaj nem kéri a számlát akkor rá tudna jönni?

2021. dec. 17. 14:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem igen, észrevehető...

Vastagabb marad a tárcád, vagy több pénz a számládon...

2021. dec. 17. 19:45
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

Mondjuk a shell eleve szennyet árul, nem benzint.

Amúgy meg ha úgyis kiautózod belőle 24 órán belül, akkor kb mindegy, ha az autó maga nem háklis rá.

2021. dec. 17. 20:08
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Előre leszögezném, hogy szerintem semmi értelme "prémium" üzemanyagot tankolni semmibe, amennyiben nem az a gyári előírás. Szóval az a véleményem, hogy nem fogja észrevenni, hogy mi van benne, akkor sem ha fejre áll.

Másik részről viszont odaadnak szívességből (gondolom ingyen, vagy nagyon olcsón) egy autót és csak annyit kérnek tőled, hogy azt tankold bele, amit a tulaj szokott, erre egyből azon kezdesz el gondolkodni, hogy hogy vágd át a tulajt.

Bérelj egy autót, aztán abba majd nem kell prémiumot tankolni.... jaaaa, arra meg nincs pénzed? Hát akkor így jártál. Fogd fel úgy, hogy mennyit spórolsz ezzel a kölcsön autóval a bérléshez képest, még úgy is hogy prémiumot tankolsz.

2021. dec. 18. 19:26
 14/15 anonim ***** válasza:

Rendszeresen prémium üzemanyagot tankolok. Négy évvel ezelőtt kipróbáltam majdnem minden üzemanyagot. MOL, Shell, OMV, AUCHAN - 95-98-100 oktán számút. A SHELL POWER RACING100 volt a legjobb. Mindig ugyanazt az 500Km-es kört teszem meg hetente egyszer. Volt időm próbálgatni.

Kb 10% fogyasztás különbséget mértem prémium és a normál benzinek között.

Tehát lehet, hogy olcsóbban tankolsz literenként 95-ös benzinből, de az autó észreveszi és többet fog fogyasztani.

Nem érdemes kockáztatni. A motor is kokszolódhat. A 95-ös benzinekben már 10% körüli a BIO komponens. Ez a prémium benzineknél csak 5%.

Egy ilyen szuper motort nem etetnék gyenge üzemanyaggal.

2021. dec. 19. 16:14
 15/15 anonim ***** válasza:

"Kb 10% fogyasztás különbséget mértem prémium és a normál benzinek között."

Az árban meg jóval több, szóval nem jársz jobban, akkor sem ha kevesebbet fogyaszt - amit amúgy kétlek. Nem azért, mert szerintem hazudsz, hanem mert a fogyasztás ezer dologtól is függhet, amit nem igazán tudsz kizárni pár saját méréssel.

"Nem érdemes kockáztatni. A motor is kokszolódhat."

Nem az üzemanyagban lévő bioetanultól kokszosodnak a motorok. Az erre hajlamos konstrukciók akkor is kokszosodni fognak (főleg sűrű, rövid távú használatnál), ha a Szűz Mária könnyéből készített szent benzinnel tankolod.

"Egy ilyen szuper motort nem etetnék gyenge üzemanyaggal."

Nem attól lesz gyenge vagy nem gyenge egy üzemanyag, hogy nagyobb vagy kisebb az oktánszáma. Ráadásul ez nem egy kényes versenymotor, hanem egy faék egyszerű szívóbenzin, ami nem is túl erős.

2021. dec. 19. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!