Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha van B kategorisa jogositvan...

Ha van B kategorisa jogositvanyom ,akkor vezethetek minibuszt. Nehez? nagy kulonbseg van?

Figyelt kérdés
2021. dec. 9. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A vezetőt is beleértve 9 főig igen, és 3500 kg össztömegen belül.
2021. dec. 9. 15:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Vezethető de nyilván nagyobb odafigyelést igényel főleg a kisebb manőverek.

Tolatás,parkolás

2021. dec. 9. 16:32
 3/5 anonim ***** válasza:

9 személyesig vezethetsz.

Nem nehezebb, de meg kell szokni, hogy a középső tükörben semmit nem látsz, meg hogy nem mehetsz be a legtöbb mélygarázsba.

2021. dec. 9. 17:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Minibuszt pont nem vezettem, a "dobozos" áruszállító változatát ennek a járműkategóriának viszont mostanában szoktam időnként munkám miatt.

Nem nehezebb, meg kell szokni, hogy nagyobb a jármű, meg középen nincsen tükör, csak két oldalt.

Ha simán közlekedsz vele, az elsőre sem gázos szerintem, komolyabb manőverezgetés azért már nem egyszerű, azt meg kell szokni.

2021. dec. 9. 17:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Ahogyan írják, 9 személyig vezethetsz mikrobuszt és furgont is.

Én a mikrobuszról tudok nyilatkozni. Ugyanolyan vezetni, mint egy személyautót, sőt, pár nap alatt azt is elfelejted, hogy mikrobuszban ülsz. Amiben más mint egy személyautó:

1. Indulásnál nem gyorsul annyira, mint egy sokkal könnyebb személyautó, akkor sem, ha amúgy erős motorral veszed. Ehhez hozzá kell szokni.

2. Viszont ha már mész, gyorsul mint állat (ha erős a motorod). Nagyon jó vele hasítani az autópályán, a sebességet alig lehet benne érezni. 130-nál olyan, mintha 50-nel gurulnál városban...

3. Mivel magasan ülsz, ellátsz még a SUV-ok felett is. Nagyon klassz élmény, én szeretek messzire látni, hogy mi történik.

4. Cserébe viszont a mögötted jövők nem látnak tőled semmit, ezért nem szereti senki, ha eléjük váltasz sávot.

5. ... viszont többnyire beengednek, ha indexelsz, mert nagy vagy, félnek tőled. Az biztos, hogy 15x annyian engednek be, mint amikor még kis Suzukival jártam (a Suzukisokat hírhedten utálják...)

6. A buszból ki lehet látni a középső tükörben is. Az én buszomnak nagy a holttere, ezért jó, hogy van holttér-figyelő rendszer (egy lámpa világít a visszapillantó tükörben, ha lopakodik melletted valaki). Összességében nagyon jó a vezetési élmény.

7. Belvárosba, szűk utcákba nem jó vele menni, és parkolót is nehéz vele találni a zsúfolt helyeken.

8. Viszont utazni vele, vagy bevásárolni, atom szuper.

9. Ami egy gond vele, hogy amikor a rokonaid, barátaid megtudják, hogy kisbuszod van, azonnal megrohannak, hogy szállíts nekik ezt-azt ide-oda, meg add kölcsön a haveroknak egy hetes tengerparti útra...

10. Parkolni nem nehéz vele, de nem árt minimum a tolatóradar, de inkább a tolató kamera...

11. Fordulni valóban kicsit nagyobb ívben kell vele, mint személyautóval, de ezt hamar meg lehet szokni.

Összességében nagyon jó vezetési élményt ad (legalábbis a Toyota/Peugeot/Citroen modell), ha nem kifejezetten belesüppedős, "innen soha többet ki nem szállsz" merdzsós kényelemre vágysz, akkor remek választás.

2021. dec. 9. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!