Vezetés közben érezni a lábtérnél elől hogy kopog a futóművem egyik eleme, főleg anyós oldalnál érezni jobban illetve hallani, mi lehet a gond?
Lengőkarra tippelek, az tud nagyon kopogni?
Lengéscsillapítóm, axiálok újak.
Lengőkarszilent tud hasonlót pl, kicsit kitekered a kormányt anyósoldal felé, és megrúgdosod a gumi futófelületét, ha mocorog hátra a kerék, akkor lengőkarszilent.
De lehet más is, esetleg stabrúd szilent is. én is mostanában keresgélem egy hasonló zaj forrását, már nézegettem, cseréltem közel mindent de nem találtam meg.
A talpas az a lengőkargömbfej neve a parasztoknál?
Azt elég könnyű megtalálni, mert kocsi felemel, és a kereket megfogod alul és felül, úgy mozgatod, ha lóg akkor lehet kerékcsapágy is, de főleg a lengőkargömbfej.
Én a saját gondommal asszem bekamerázom a kocsi alját a kerékjáratban valahol, és nézem meg hogy mi a fene lehet.
Talpast nem fogod hallani a rázópadon mert a rázópad alapból hangos mint állat... max akkor hallod ha már kiszakadás határán van a gömbfej.
Érdemes odafigyelni rá mert egy pár ezer forintos alkatrész, cserébe totálkárosra töröd miatta az autót ha kiszakad mondjuk 90km/h-nál és beleborulsz miatta az árokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!