Autóm fényezett elemeinek felületi lakkréteg hajszálrepedéseit milyen technológiával javíthatnám ki?
Létezik valamilyen polírozással felvihető lakk? (Ami pl. úgy működne, mint a fényezés felújító színpolír.)
Nem akarom újra fényeztetni, mert veterán autó, és szeretném megőrizni az eredeti fényezést.
Vannak bajok.
Sokan nem tudják, de az a wax nem polír. A polírozásnál csak a felületet dörzsöli a polírozópaszta, ami nem marad a felületen.
A teljes polírozás utolsó fázisa, amikor vaxolnak, ez az amit otthon is megcsinálnak időnként, ilyenkor a viasz tölti ki a matt részeken a mikrokos “göröngyöket”.
Ez nem fog repedezettséget megszűntetni.
csak lakkrétegben lévő karcokat lehet polirozással eltűntetni
repedezést nem
A polírozás lényege nem más, mint egy felület koptatással való esztétikai korrigációja.
Értem, hogy mire gondol az #5-ös valahol.. ha megmelegszik (meglágyul) az mitől is van? A súrlódástól. Ha súrlódik, akkor kopik. Ha kopik, akkor homogénebb lesz. Ezt kár folytatni.
6/5 nem hinném, hogy egykomponensű lakkokkal fújták volna, de még azok sem ilyen kenődő kulimászok. A polírozás lényege a koptatás. (2000-es papírral levesznek a rétegből, majd egyre finomabb pasztával fényesre “dörzsölik”) Ha már megmelegszik, akkor hamarosan le is fog pattogni.
Egyszer nem én políroztam a szüleimnek, mert csak évente tudok látogatni, túl rányomták a gépet, fél éven belül elkezdett vetkőzni a kocsi, tenyérnyi foltokban jött a lakk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!