Ha egy autóban vezérlés csere volt akkor az pontosan mit jelent? Milyen alkatrészek kerültek cserére?
Esetleg hogy tudom megállapítani hogy szükséges a vezérlés csere vagy hogy ténylegesen megtörtént?
Igen tudom sík hülye vagyok hozzá nem kell majd még tudatosítani is ezt. De érdekel a téma.
2001 VW Passat 5.5 PD TDI 1.9
Elvileg vezérműszíj+görgők. VW 1.9 dízelnél a vízpumpát ékszíj hajtja, nincs a vezérlésben, azt nem kell.
Ha valamennyire hozzáférsz a vezérműszíjhoz, félre tudod húzni a fedelet, vagy lecsavarozni, és jól olvashatóak a feliratok a vez. szíjon, akkor cserélték nemrég.
Első kettő jól mondja, de #1-et annyiban kiegészíteném, hogy a vezérműszíj esetében nem feltétlenül jó mutató a felirat olvashatósága. Ahogy írta is, burkolat alatt van, ezért nem érik környezeti behatások. Víztől, kosztól, egyébtől védett, ezért a felirat sem jellemző, hogy lekopik.
Láncos motornál a csörgő hang egyértelmű jel rá, hogy cserélni kell, de szíjasnál nehéz megállapítani. Ha meg azt sem tudod, hogy a tiéd milyen, akkor főleg nehéz (de mivel adtál meg adatot, ezért annyit tudok segíteni, hogy a tiéd szíjas). A legjobb, ha nem keresel jeleket, amik vagy igazak vagy nem, hanem betartod a gyári csereperiódust, ami a tiéd esetében 90 ezer kilométer vagy 2 év, amelyiket hamarabb eléred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!