Most vettem autót és lecseréltem az olajat benne jó minőségűre, de az olaj nagyon fekete volt benne. Szerintetek érdemes lenne pár ezer km után megint lecserélni?
Előbb azért menj 2-300 km-t, hogy az előző olajban lévő adalékok kiégjenek a motorból.
Ha ezután sem kell motorgenerál, akkor tegyél bele a szívednek legkedvesebb olajat.
A "sok barom" egyszerűen megnézi kb 10000km-nél, milyen kenőképessége van az olajnak...
Minap leengedtem totál fekete olajat egy dízelből, kb mintha folyékony korom lett volna. Semmi kenés.
Turbódízel, 86 lovas 1.5 motor, gagyi olajjal....
Valószínű "nemvoltbarom" a tulaj....
Ha az előző fekete volt akkor 2-3 ezr Km után ez is fekete lesz ha dízel autód van akkor néhány km után az lesz. Ez sajnos ilyen.
Amúgy ha fekete nem akkora tragédia persze érdemes a nívó pálcáról egy picit letörölni valami fehér ronggyal és azon szétkenni ha vékonyan inkább barnás színe van mint fekete akkor az még teljesen rendben van. Egyébként azért lesz fekete mert a benne lévő kokszot megfogja az olaj és nem a motor részeire fog lerakódni ezért nem akkora baj ha fekete. Ha sűrűn cserélgeted akkor is ez lesz tehát felesleges hamar lecserélni. Ha ennyire nyugtalanít a dolog akkor 5000 Km után engedd le, tegyél bele valami olcsó de belevaló olajat azzal menj egy nagy kört úgy 20 km-t és amint hazaértél vele és még meleg a motor rögtön engedd le és hagyd hogy jól lecsordogáljon kb 2 órát. Akkor a szűrőt meg mindent cserélj és ha szépen kicsöpögött minden akkor mehet bele egy újabb minőségi olaj és akkor onnantól kezdve ráérsz 10 ezrenként cserélni vagy évente ha nem használod sűrűn az autót.
Mint írta benzines az autó. Ott azért nem igazán szabadna fekete olajnak lennie.
Haveromnál érdekes volt. 300e-t futott szívóbenzin autó.
Kipróbálta a Mobil 1 rész-szintetikus olajat. Totál fekete lett már pár ezer km után is.
Majd kipróbálta a Total Full-szintetikust amit én is használok, azzal pedig szép őzbarna maradt az olaj 10e után is.
Pedig a Total olcsóbb mint a Mobil 1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!