Nem is érinti minden ország újonnan elvihető autóinak az árát a chip hiány?
Alap kozgazasag: kereslet-kinalat
Itthon megveszik tobbert ezert tobbert lehet kinalni
A masik dolog pedig hogy kismillio dolog befolyasolja az árat peldaul a forint/euro arfolyam, felszereltseg, helyi adòk (!j peldaul az ÁFA.
Termeszetesen minden orszagba ertekesitett autokat illetve az azokra erkezo keresletet erinz a chip es egyeb alapanyag hiany
Udv
Egy autoipari szakerto
Igy nem lehet osszehasonlitani. A felszereltseg is siman eltérhet.
Az ár struktura is más.
Kérdező! Emlékszel azokra az időkre, mikor tele volt az ország német meg szlovák rendszámos kocsikkal, mikozben magyar honfitársunk vezette? Az autógyár nem hinném, hogy különbséget tenne a kereskedői hálózatában, viszont a helyi adók, dolgozók fizetései meg be vannak építve az autó árában, és nálunk az autósról jó sok bőrt lehúznak.
Például mindig csodálkoztam, hogy az Autókereskedő című angol sorozatban , mikor a hasznot számolják, akkor az átírást, illetéket miért nem számolnak. Mert, hogy ott ilyen nincs, de ugyanez megvolt valami házfelújítós műsorban is.
Vicces dolgok tudnak lenni.
Én pl. jó párszor rendeltem már közvetlenül Németországból alkatrészt mert itt nálunk ugyan azt kétszeres áron adják még a legolcsóbb boltban is.
9-es most oriasi baromsagot mondtal.
Itthon joval olcsobbak az autok mint nyugat europaban.
A suzuki vitara azert olyan kelendo “itthon” mert valojaban a hazai forgalombahelyezes utan mar ki is vonjak forgalombol es exportalják nyugatra. Nemet, belga, francia kereskedoknek, nem márkakepviseletnek! Akik aztan kint eladjak a vegfelhasznalonak…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!