Forgalmi vizsga hóesésben vagy fagyott/csúszós úton, ilyen esetben változik a sebesség amivel menni kell adott helyeken (30-50...)?
Én a legnagyobb hóesésben vizsgáztam, 18 éve...
nem változott semmi, ahol úgy éreztem, lassabban mentem, ennyi
Forgalmi vizsgán elvárás, hogy az út, és látási viszonyoknak megfelelő sebességet meg tudja választani a tanuló.
Relatív gyorshajtásért is meg lehet bukni.
Ez egyébként nem egy bonyolult, nem elvárható feladat, már néhány óra gyakorlás után kezd kialakulni a tanulóban az érzék, hogy mikor kell lassítani mikor lehet lendületesebben gyorsítani.
Ez nem kizárólag az időjárástól függ, vezet széles, egyenes úton, szűk utcákban, ahol még parkolnak is az út szélén, kanyarodik jobbra, kanyarodik balra, megáll kijelölt gyalogos átkelőhely előtt, stb.... mindezekkel már a megfelelő sebességválasztást is gyakorolja.
A 30-40-50, vagy akárhány órát sem ugyanolyan időjárási körülmények között vezeti le. Nappal, szürkületben, esőben, stb.
Forgalmi vizsga előtt ajánlott egy órát rászánni a bemelegítésre, amikor még nincs ott a vizsgabiztos, az oktatóval át lehet beszélni, mire kell figyelni (olyankor ő már azt is tudja, ki lesz a vizsgabiztos, milyen fazon), menni egy bemelegítő kört, de kb ennyi, a vizsga előtt nem kifáradni kell.
Szélsőséges időjárás esetén előfordulhat, hogy elhalasztják a forgalmi vizsgákat, de az nem azt jelenti, hogy hóesésben, szakadó esőben nincs vizsga.
Ónos esőtől lefagyott utakon, intenzív havazás után járhatatlan utak esetén, amikor azok a rutinos vezetőknek veszélyesek, nem vizsgáztatnak, de ezek nagyon ritka esetek, a NKH központban döntik el, nem a vizsgabiztosra van bízva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!