Milyen használtautót vegyek ami viszonylag megbízható és nem méregdrága fenntartani?
Számomra a következőek a szempontok:
- Ne zabálja a benzint (mert az drága)
- Lehetőleg ne robbanjon csak úgy le. Tehát viszonylag megbízható legyen, ne kelljen minden nap attól rettegni, hogy nem fog elindulni
- Ne kerüljön egy vagyonba a karbantartás/szerviz (tehát BMW kihúzva)
- Lehessen olcsón használtat venni
A következők egyáltalán nem szempontok:
- Esztétika (felőlem össze is lehet törve vagy behorpadva stb, csak érvényes műszakija legyen)
- Km óra állása. Mint írtam lehet benne egy millió is, csak érvényes műszaki legyen és lehetőleg ne robbanjon le egy héten belül
- Mennyire vonzó a nők szemében. Magamnak veszem, nem érdekelnek az instás lányok véleménye erről (ezért pl nem is vettem még soha iPhone-t hiába akartak rábeszélni az insta lányok).
- Nem kell túl hosszú távra. Fél vagy egy évre előre gondolkodom.
Valami szívóbenzines könnyű, kisautó.
Pl. Swift, Corsa, Punto stb.
Motorikusan legyen rendben, ha csak 0.5-1 évre tervezel, akkor az se baj, ha rozsdaboglya, csak műszaki legyen rajta addig, amíg kell, aztán mehet a bontóba.
Mert most szeretnék munkát váltani heteken belül. Ha van saját autóm, akkor sokkal jobbak a lehetőségeim. Ha már lesz új jó munkám, utána ráérek másik autót venni vagy helyben albérletet keresni.
Opelekben és Skodákban én is gondolkodtam.
Mi a helyzet a francia autókkal? (Renault és Peugeot)
Egy mondatodra reagálnék:
"- Lehetőleg ne robbanjon csak úgy le. Tehát viszonylag megbízható legyen, ne kelljen minden nap attól rettegni, hogy nem fog elindulni"
Ez csakis rajtad múlik. Ha megkapja időben az olajcserét, a kopó alkatrészek cseréjét, akkor nem fog lerobbanni.
Egyébként én is valami egyszerű kisautót ajánlanék, Suzuki Swift, Skoda Fabia, Toyota Yaris/Corolla. Mazdát ne vegyél, mert rohadnak, hiába megbízhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!