Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel motor vezérműlánc hangja?

Dízel motor vezérműlánc hangja?

Figyelt kérdés

Pontosabban N47D20C motorról van szó.

Annyit tudok hogy a korai évjáratoknál hamar szakadt a lánc, 2011-től módosított lánc van bennük de 200ezer fele ezt is erősen ajánlott cserélni. Enyémben most van 192ezer és már vinném, viszont ünnepek előtt már egyik szerviz sem tud fogadni illetve én sem tudnám még pár hétig nélkülözni a kocsit.

A kérdés az lenne, hogy milyen hangja van ha már nyúlott a lánc?

Mivel dízel, így alapból zajos. Az igaz hogy indításnál kicsit berezonál? Ilyenre ezt a példát találtam: [link]

Olyat is találtam, ahol súrlódó háttérhangra mondták hogy az a lánc: [link]

Azt is kérdeztem a szerelőtől hogy nem-e tudna ránézni hogy láncfeszítő esetleg milyen, de mondta hogy nem mivel hátul van, hangra annyit mondott hogy szerinte hangja nincs.

Gyakran nézegetek szerviz videókat ahol többek között erről a motorról is volt szó és cserét is bemutatták, ott egy 230ezret futott példányban cserélték de még jó volt a lánc, de mesélt a szerelő arról hogy 250ezernél már szakadt valakinél. De egy másik videóban olyat is mutattak amiben már 300ezer felett volt de még a gyári lánc volt de még nem szakadt el.

Szerintetek így merjem használni az autót? Nem nyúzom nem gyorsulgatok vele normál használatban van, de akkor is nagyon beparáztam most. Havi kb 2500-3000 kilómétert megyek vele. A fent linkelt videókban hallható hangok közül egyik sincs az enyémnél.

+Típusazonos tulajok (ha vagytok itt), ti mikor cseréltettétek a láncot és milyen állapotban volt?

2021. nov. 27. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Hidegben mindennek szarabb hangja van.

2. Semmit nem írtál a regényedben, hogy ismered-e a szervíztöténetét, mit-mikor cseréltek. Gondolom fogalmad sincs.

3. A láncszakadás extrém nemtörődömség + padlógázolások. A bmw-knél előbb pusztul a műanyag lánfeszítő, ami bedarál mindent.

4. Ha majom, banán.

2021. nov. 27. 23:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen, a súrlódó zörgő hang a vezérmülánc miatt van. Ha már zörög azonnal csere.
2021. nov. 28. 00:04
 3/5 Koaxk Ábel ***** válasza:
Hát ha olyan hangja van mint a második videóban, inkább ne használd, borzalmas! Ugyan nekem M47-es motorral volt ilyen kocsim, így lánc problémám sosem volt, de ez a hang nagyon durva!
2021. nov. 28. 04:07
 4/5 A kérdező kommentje:
#1 De, ismerem a szerviztörténetét, végig a Wallisba hordták, vezérlés még nem volt cserélve rajta de nincs rá visszahívás. Tudom a kenés nagyon fontos a láncnak, 10ezrenként kapott olajcserét gyári BMW olajjal.
2021. nov. 28. 08:11
 5/5 A kérdező kommentje:
#3 Az N47-nek sajnos alapból nincs olyan szép hangja mint az M47-nek.
2021. nov. 28. 09:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!