Számodra melyik a legirritálóbb közlekedési bunkóság?
Krónikus nemindexelők? Kihasználatlan irányjelző sávváltáskor, körforgalomból kifele jövet, bekanyarodáskor. A másik meg legyen gondolatolvasó?
"Az emnullásra hogyha ki szabadulnék, a belső sáv ördöge lehetnék..." A jobbratartást nagyívbe' leszarók. Minek soroljon ki, hiszen egy kilométerrel előrébb megy egy kamion, be kell magát biztosítani, neámhogy kimenjen mögé. Hiába még a megengedettel sem megy.
Hömpölygők, tötymörgők, akik nemhogy ki nem használák a megengedett sebességhatárokat, hanem jóval alatta szédelegnek, holott a forgalmi és az útviszonyok jóval lendületesebb vezetést is lehetővé tennének.
Piroslámpára játszók, a zöldön addig tökölődik, hogy meg kelljen állni a "telipiros"-ban. Kb ugyanaz, mint a tötymörgő, csak ez az állatfaj valamiért imád a pirosban vesztegelni.
Elalvók. Vált a lámpa, lehetne indulni, de megvárja, amíg az előtte lévő vagy 20-30 méterre eltávolodik és csak akkor engedi fel a féket/kuplungot.
Lakott területen kívüli ötvenezők. Tötymörgők életfilozófiája országúton. Véletlenül sem gyorsít a lakott terület vége tábla után.
Az elsőbbséget bármi áron kimaxolók. Ez egy megfoghatatlan kategória, mert nem zavar, nem akadályoz, nem veszélyeztet, de azzal van mindenki terhére, hogy csak magával törődik, holott egy pici előzékenységgel sokkal hamarabb túljutna mindenki az adott szituból, de erre ő tesz magasan. Pl balra kanyarodnál, de mindenki jön szembe, egyik sem villantana, hogy picit lassítva átenged, így nem lenne mögötted addigra kilométeres sor. Vagy megszűnő sávok esetén a cippzárelvet nem ismeri, ha már sávban van, be nem engedne egyetlen másikat sem, hisz sérülne az egója.
Aztán sok pofátlankodó is van, eőszakos érdekérvényesítők, lehet hozzáírni.
+1 aki egy kilométerre mögöttem elkezd villogni a pályán, hogy ő most aztán megérkezett, és takarodjak innen, miközben amúgy is 130-cal megyek, és csak egy kamiont előzök. Fel sem tartom igazából, nem is megyek indokolatlanul rossz helyen, vagy lassan, de már villog. Olyankor előfordul, hogy "elfelejtem" kitenni az indexet, és szép lassan megindulok kifelé, de csak semmi hirtelen mozdulat, majd egy picit felkapcsolom a refit, hogy jobban lássak.
De gyenge autóval a csigatempós országutas is haláli. Nem is az, aki mindig lassabban megy, hanem aki lejtőn simán elgurítja 110-ig, majd utána beáll 75-re. Te pedig a forgalom miatt nem tudod megelőzni, vagy csak nagy kockázatot vállalva.
Listából egyikkel sincs bajom, ilyen a közlekedés :D
Viszont amikor bejönnek a seggembe 2 méterre és nem előznek meg na az tényleg idegesítő tud lenni....
#8 vagyok
Idén 2x is előfordult, hogy STOP táblánál belém ciripeltek hátulról. Van fent vonóhorog, így nagy kár nem keletkezett. Mindkétszer a mögöttem lévő volt felháborodva. Azonnal rendőrt hívtam. Az egyik azt mondta, hogy büntetőfékeztem, pedig soha nem csináltam olyat. Ekkor a rendőr annyit mondott, hogy a STOP tábla vonala előtti megállás az kötelező, és azt nem így hívják.
Képzeld el, hogy csúcsidő van, nagy forgalom. Egy forgalmas főút, amit körforgalmú csomópontban keresztez egy kisebb forgalmú mellékút. Az emberek 98%-a a főút felé hajt tovább, ezért arról folyamatosan tudnak beáramlani, ám ekkor egy lusta farok megállítja a sort, mert ugyan a főút felé megy és nem keresztezi a többi, forgalmas irányból érkező útját, mégis megállásra kényszeríti őket, hiszen LETÖRNE A KEZE, HA IRÁNYT JELEZNE.
A másik külön műfaj, amikor nyári napon, száraz útviszonyok között tart fel 25-30 autót, mert nem mer gyorsabban menni 65-70-nél. Nagynehezen megelőzöd, majd lakott területen mintapolgár módjára tartod az 50-et, erre változatlan 65-70-es sebességgel visszaelőz, a településről kiérve pedig kezdődik elölről az egész.
Több is van:D
Aki dudal mikor már a gyalogosnak piros a lámpa hat te miert nem mesz már a pirosba...
Index nélkül előzők, aztan meg csodálkozik ha te ranyomsz a gázra mert hát ő nem fér be eléd....
Aki leszarja ha tábla van es neki kéne elsőbbséget adni, az megy tovább esetleg ki is megy eléd miközben oldalra se néz...
Foutvonalat figyelembe se velve...
2 sáv közé parkoló autók (általában kis autók amivel olyan nehéz is parkolni) lehetőleg a tömött tesco parkoloba este 6kor...
Reflextorral közlekedők a lakott területen dugoba lehetőleg (igen nekem is új autóm van aminek gyönyörű a szeme, de felismerem a reflextorost)
Akik büntető fekezgetnek előtted lehetőleg a legujabb mitsubishi terepjaroval
Aki a seggedbe áll az emelkedos dugoba lehetőleg vagy pedig lámpánál persze
Es végül, aki azt hiszi mert neki az idei teslaja van, ezért neki nem kell betartani semmit lehetőleg lámpa előtt befekez előtted és index nélkül kanyarodik ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!