Simson akkumulátor töltés? Többi lent
Egy yson szerlő azt mondta hogy ha a töltőtekercs feszültsége nem haladja meg az akkumlátor névleges feszültségét 1,5V al akkor nincs szükség fesszabályzóra se töltésvezérlőre
Ez igaz?
Igen az a töltő. Nekem nincs tapasztalatom vele, mert amit 90-ben kaptam új simsont, egy évig a garázsban állt, amikor jogsim lett, akkor jöttünk rá, hogy totál félee van kötve minden. (Egyik irányba 3 index égett, másikba 1 és nem akart villogni, később kiderült, hogy nem is tölt)
Akkoriban vagy horror volt az ára, vagy nem lehetett kapni, így kihajítottuk az egészet, és raktunk bele egy standard indexrelét, meg építettem fillérekből egy graetz híddal meg egy tranzisztorral egy fesszabályzót, az működött évekig.
Egyébként igen, ez egy speckó indexrelével van összekapcsolva.
kérdező! Egyszerűbb ha regisztrálsz az index fórumába, ott megkeresed antotalcarban a szimó topikokat...összetartó, segítő szimósok vannak ott, letölthetsz mindínféle kapcsolási rajzot, szerelési videót.
A yutubon vannak szimó szerelés videók, villamosság is.
Ma már nem kell mindenféle kütyü a töltéshet(régen sem) diódákkal mindent meg lehet oldani. zener dióda, meg minden más..
Igazából autóknál azt látom, hogy úgy szabályoz a cucc, hogy ne legyen több a kapcsokon, mint 14 V.
Ezt a szabályzót csináltam meg, akkor nem tölt túl.
Kellett hozzá egy tanzisztor BD 249 volt otthon, tudom nem a legideálisabb, referenciának meg egy 14V körüli zener dióda, aminek a feszéből úgyis lejön 0,7 V, plusz egy ellenállás. Ja és egy graetz híd volt az egyebirányító. Először gyerek fejjel csak azt akasztottam rá, meg is öltem idővel az akksit.
Ahogy elnézem a kapcsolást, amit belinkeltem, az ewr a full pozitív félhullámokat ráengedi az akksira, amíg az el nem éri a referenciafeszültséget, utána meg nem nyit ki a tirisztor, csak ha leesik valamennyire. Tulajdonképpen egy hiszterézisesnkomparátort építettek a műveleti erősítővel.
Nekem elég szimpatikus megoldás.
Régen sosem tudtam mi van a fekete dobozban pontosan.
Az Ewr nem töltő, hanem elektronikus váltóáram-szabályzó.
A Simson töltője az Elba vagy a Segu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!