Érdes hibrid autót vásárolni?
"Mennyire megbízhatóak a hibrid autók?"
A hagyományos belsőégésű motoros autókhoz képest plusz egy hibalehetőség a hibrid rendszer. De nem drasztikus a helyzet, nem arra kell gondolni hogy az folyton el fog romlani. Klímát is biztos akarsz az autóba, pedig az ugyanúgy plusz hibaforrás lehet, tehát nem kell ezt túlparázni.
"Fenntartása mennyire költséges?"
Költségesebb a szervízelés mint egy belsőégésű motoros autónak, de itt sem drasztikus a különbség. Jól meg kell gondolni, hogy az üzemanyagmegtakarítás + az esetleges kedvezmények visszahozzák-e a magasabb szervízköltségeket és értékvezsést. Sok esetben amit nyersz a réven azt kifizeted a vámon. Persze nem akarlak lebeszélni, bizonyos felhasználási mód mellett jobban kijössz a hibriddel, de ehhez jóval pontosabban kéne ismerni hogy mikor mennyit hogyan mész vele.
1-es milyen magasabb szervízelésre gondolsz?
Anyámnak sima, nagybátyámnak hibrid Yarisa van (együtt vették kb), utóbbi 3-4E forinttal fizet többet szervízenként.
Értékvesztés nem gond, meg lehet nézni mennyire tartják az árukat, értem ezalatt a normális hybrideket.
Többféle hibrid rendszer van és emiatt én nem merném kijelenteni általánosítva hogy milyenek.
Sok kutakodás után arra jutottam hogy szerintem a Toyota (Lexus) a legjobb és azt is vettem. Lehet hogy plusz hibalehetőségként kapsz egy invertert, egy akkupakkot és a két elektromotort de ezekkel nem szokott baj lenni, cserébe viszont nincs kettőstömegű, kuplung, váltó, dpf, tehát azok a drága dolgok amitől az autóvásárló fél, sőt önindító, generátor és hosszbordás szíj sincs. Ezek az autók gombokból fenntarthatóak ha megkapják a törődést.
Ha a zsebed megengedi merem ajánlani a Lexusokat, olyan prémium mint az Audi/BMW, de olyan olcsón tartható mint a Toyota.
Ezt kifejtenéd bővebben kérlek? Én pont azt látom hogy munkaeszközön kívül semmi értelme a dízelnek mert a Toyota HSD rendszerrel szerelt autók mindenben jobbak.
HSD a dízellel szemben:
Kevésbé rossz nekik a rövidtáv
Kevesebbet fogyaszt autópályán és városban is
Kevésbé károsak a környezetre
Mi értelme akkor a dízelnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!