Lehet akkumlátor töltőt szerelni a motor tekercselésére?
Lehet kapni mocis boltban utólag beépíthető elektronikát, de te is megtudod oldani, kell egy egyenirányító, egy állítható táp, meg egy töltőáramkör, vagy ha a stabilizátorban van áram állítási lehetőség az is jó.
Simán csak a 230-as akkutöltőt nem tudod beépíteni.
ne bonyolítsd, bár érthető, hogy töröd a fejed.
Ma már nem gond beszerezni 4 db 2A-es diódát, ezeket grécbe kötöd, és rácsatlakozol a világítás tekercsre. Lehet egy diódával is tölteni, de úgy nem olyan hatékony. A motor teljesítményét nem fogja le, észrevehetetlen.
Az elképzelésed jó, de azt a 220-as töltőt felejtsd el.
Ha már ilyen barkácsoló kedvű vagy, kérj kölcsön egy műszert, amivel mérheted a 6-12V-s (egyen)feszültséget, és az áramot is, ha érdekel, mennyivel tölti a moci generátora az aksit, mondjuk nyélgázon.
Korán van, nem gondoltam át teljesen, most erre futotta.
Sok szerencsét, nem lehetetlen amit elterveztél.
Szia!
Egy babetta töltőtekercse azzal a kis gerjesztéssel talán 10W áramot tud majd szolgáltatni és azt is csak ~7V-on. Szóval azt tudom ajánlani, hogy készíts egy nagyobb etekrcset, ehez van útmutatás a neten, az ideális tekercsszámról és ellenállásról.
A másik, hogy egy elég ingadozó feszültséget fogsz kapni, ami nagyon be fog esni terhelésre. Mindenesetre ezt a tekercset ne graetz kockával egyenirányítsd hanem lehet kapni fesszabályzóval egybeépített töltőelektronikát. A simson töltőtekercséhez ezt szoktuk használni, mert jobb mint a gyári megoldás. Cserébe 12V-os, szóval valahogy 12V-ot kell csiszolnod. Ehhez 2 kivezetéses tekercs kell, ami nincs a blokkra földelve.
Tessék, ilyen kell: [link]
Sziaaa
Remélem még nem csináltál semmit :D
ezen az oldalon mindent elmondanak, és tökéletesen működik, nekem már 2 éve ez a megoldásom van és sosem merült le, mindig tölt
jó szerelést hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!