Vihetek magammal utast motorral?
Figyelt kérdés
Másfél éves B kategóriás jogosítványom van, illetve most augusztusban szereztem meg az A2 kategóriás motoros jogosítványomat is. Én ismerősöktől úgy hallottam hogy két éves jogosítvánnyal lehet csak utast vinni motoron. Ez igaz? Ha viszek magammal utast és a rendőr megállít akkor foglalkoznak külön vele? Milyen büntetést kaphatok emiatt?2021. nov. 15. 11:15
1/3 anonim válasza:
A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.
Kezdő vezetői engedéllyel utas nem szállítható
3/3 anonim válasza:
Nem még. Első nemzetközi kategória megszerzéséhez képest alapesetben 2 év után vihetsz motorral utast. Nem tudom, milyen büntetést kaphatsz érte. Engem mondjuk 8 év alatt egyszer sem állított meg rendőr, pedig elég sokat motorozok, Budapesten is meg másmerre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!