Mi lenne nekem az ideális első motor?
Még nincs meg az A jogsim…
Igazából még csak tervezgetek.
Most a tanulmányaim és a munkám miatt nagyon kevés időm van, plusz még a magánéletem is zavaros a szüleim egészségügyi állapota miatt.
Annyit tudok, hogy az álom motor nekem az egy ténéré 700.
Egyszer mindenképpen fogok egyet venni, leginkább 3-4 év múlva, amikor lesz is időm kihasználni, meg anyagilag nem fog annyira meg terhelni ~4 milla.
Viszont most inkább maximum ennek a felét tudnám majd motorra költeni, ha meglesz egyáltalán a jogsim… Illetve ez most úgysem lenne ideális, mert amire most kellene a motor az a gyakorlás és ingázás amikor csak az időjárás engedi… Terepezni egyáltalán nem is lenne időm.
A ténéré meg eleve nem is annyira ideális első motornak sem.
Szerintem 700 cm3 az sok elsőre, meg én alacsonyabb srác vagyok, 173 cm és néztem videót a Yamaha Ténéré 700-ról, ahol a 178 centis ember lába sem ért le.
Szóval én valami alacsonyabb motort szeretnék elsőre, ami ha autópályázáshoz esetleg gyenge is, országúti ingázáshoz megfelelő és 500 cm3 alatti.
Ami kimondottan jó tapasztalat gyűjtéshez.
Új vagy használt is lehet, csak 2 milliónál ne legyen drágább… Újból tudom, hogy kevés ilyen van.
Előre is köszi!
24/f
Szerintem kezdj egy 125köbcentis motorral azt még B-s jogsival is vezethetsz és nézd meg mennyire tetszik maga a motorozás. Azon megtanulhatsz menni, dönteni, fékezni.
Kezdőnek nem javaslom a 700 köbcentis 4 millás motort.
500ccm alá ne menj.
A belpiacos szutykok felejtősek, horror hozzájuk az alkatrész. Már ha van. Gs500-as és társai a legideálisabb kezdő motorok.
De nem kell megijedni a nagyobbaktól sem. Nem az számít,h mennyivel tud menni hanem, h te hogy mész vele. Az észnélküli ember kisebb motoron is eszetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!