Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autóm nem fogyasztja...

Az autóm nem fogyasztja semennyire sem a vizet, mégis hófehéren füstöl hidegen,melegen, hosszabb út után is. Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés
Mitsubishi carisma 1.6 benzin, 341.000 km. Olajat eszi, 4000km/1liter olaj ami ennyi km után sztem normális.
2021. nov. 13. 13:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Kondenzvíz. Természetes jelenség, nincs semmi baj. :)
2021. nov. 13. 13:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Télről hallottál már?
2021. nov. 13. 14:01
 3/8 anonim ***** válasza:
AZ amúgy elég sok olaj fogyás.
2021. nov. 13. 14:48
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha a kipuffogó rendszerben kicsapodó pára lenne, annak pár perc alatt el kellene tűnnie, de a kérdező szerint hosszabb út után is fehéren füstöl.

Egy Mitsubishinél a normális olajfogyasztás 2 deci 10.000 km-enként, a 2 liter már Opel kategória.

2021. nov. 13. 17:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát nemtom, 24 éves autótól amiben óraszerint van 341.000 km, úgy hogy csak itthon tekerték meg 2013-ban mikor bekerült az országba 100.000-el(elotte is, kitudja mennyit) sztem egy ilyen autótól ez normális. De ha olaj lenne akkor az a szagán is érződne +nem fehér füstöt eregetne.
2021. nov. 13. 21:01
 6/8 anonim ***** válasza:

4000 / liter még nem annyira vészes, persze ha liqui molyt nyomsz bele akkor viszi egy kicsit a pénzt :)

Volt céges opelom már 1000km alatt kérte az 1 liter olajat.

4-es: ez nem igaz.

Sok benzines autó folyamatosan gőzöl... a miénk is, akár hideg akár meleg.

Ez a benzin égese miatt keletkező gázok/gőzök találkozása a hideg/meleg kipufogórészekkel... ez ellen nem tudsz mit tenni.

2021. nov. 13. 22:37
 7/8 A kérdező kommentje:
6, ne is mond, nekem az első autóm fateromtól volt akitől kaptam egy 1.2 g astrat úgy hogy csak bement a használtautókereskedésbe és kért egy autót 500.000-ig és kijött vele. Már mikor megkaptam evett 0.6-0.7 litert 1000-en, 1 évvel később meg 250km/1l... már a végén könyörögtem hogy adjuk el... :D
2021. nov. 17. 05:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Hehe, nekem szerencsére céges autó volt :)

De az 5 literes olajkanna alap volt hogy mindig legyen a csomagtartóban :D

Egy ilyet már tényleg csak eladni lehet nyomott áron.

Ha így marad eszi a pénzt olaj formájában.... ha megcsináltatod az alsóhangon 300e picula.

Amúgy nyugi, semmi baja az autódnak, hogy fehéren "füstöl".

Amíg persze nem fogy a víz durván... de mint írtad nem fogy, így ez természetes párakicsapódás miatt van.

2021. nov. 17. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!