Milyen autót éri meg venni ma 650.000 Ft-ért?
Szeretnék egy új autót, de teljesen tanácstalan vagyok. Annyi lenne az elvárásom, hogy egy kicsit modernebb legyen, dízel, keveset fogyasszon, ne legyen lomha és a fenntartása se legyen vészes. Persze ne női autó legyen :D Jo, ha kicsit nagyobb.
23F
#3 jókat ajánl.
Én annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy ennyi pénzért dízelt venni nagyon erősen kockázatos dolog. Lerúgott, öreg autók vannak csak dízelből, amik semmiképpen nem a megbízhatóság kritériumai.
Lehet venni még évekig használható, nem drágán fenntartható autót ennyiért, de akkor egyszerűbb, lehetőleg szívó benzinmotoros típusokat érdemes nézegetni.
Hozzátenném még a listához a békalámpás Corollát, a 'ZZ' motorkódos benzinesekre jellemző az olajfogyasztás, de egyébként örök élet, csak a rohadásra kell figyelni. Az nem is egy olyan kicsi autó, bár nem is nagy.
2 évre autót venni hatalmas pénzpazarlás, főleg a mai felfújt autóárak mellett. Ami nem nagy gáz, ha van pénzed, de neked nyilvánvalóan nincs.
Ha nagyon hajthatatlan vagy, akkor válogass #3 ajánlatai közül, egyetértek majdnem mindegyikkel. De ha hallgatsz az ész érvre, akkor a többiek válaszát fogadod meg és nem veszel most semmit, mert amit te szeretnél, az anyagi értelemben felér egy tökön rúgással.
Én olyan 800-ból (szervíz és papírmunkával együtt) G Astrát vettem úgy, hogy mondhatni elégedett vagyok. Se nem dízel, se nem modern, se nem eszik keveset. A nem drága a fenntartása az mondjuk megvan. A olcsó dízel még bele is férne a keretbe, de ennyi pénzért még a klíma is kérdés, nemhogy a "modern" autó.
Meg őszintén a kérdésedből van egy olyan érzésem, hogy nincs szükséged a dízelre se. Biztos 650-ből akarsz olyan autót amivel évi 20-30 ezer km-t mész?
Úgyhogy vagy marad a kicsi benzines fapados autó, vagy ha teheted akkor gyűjtögess még. :)
Van pénzem, 650-et össze tudok szedni 2-3 hónap alatt autóra, viszont elég sürgősen kéne egy. Ismerősömék fél éve vettej egy Focus MK2-t 650-ért, azóta sincs baja :)
2. autóm lenne, addig, amíg nem tudok összeszedni 2-3 milliót egy normálisabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!