Opel Astra H hűtőfolyadékot kellene cserélni és a tartályt mivel lehetne kimosni?
Opel Astra H
A hűtővíztartály annyira koszos belül hogy nem látni a folyadékszintet, illetve a kupakját ma levettem és picit krémes volt belül.
Hogyan lenne célszerű átmosnom a rendszert? sima desztillált vízzel vagy valami speciális tisztító adalékkal?
illetve mivel lehetne kimosni, kitakarítani a tartályt?
Köszönöm a segítségeket!
Desztvíz jó megoldás az átmosatásra.
Alul vedd le a hűtőről a vízcsövet, így fog a legtöbb hűtővíz lejönni. 1 átöblítés desztvízzel elégnek kellene, hogy legyen. Kiegyenlítőt én le szoktam venni, aztán mosogatószeres meleg vízzel/vízben meglögybölni.
Nem hengerfejes, ugye? Hűtőkörben nem normális a habosodás/krémes réteg képződése. Olajnál előfordul, ha sok a városi hidegjárat, hogy egy picit cappuccino az olajbetöltő. Hűtővíznek nem szabadna...
A kettes vagyok.
Az egész hűtőkört pedig a következőképpen mosd ki:
Először leengeded a régi hűtő folyadékot.
Ezután sima csapvízzel néhányszor átmosni, úgy, hogy a motort, amikor vízzel fel van töltve, beindítod 1-2 percre.
Amikor így már teljesen tiszta víz folyik ki, feltöltöd a rendszert szódás meleg vízzel.
(Egy vödör forró vízben feloldasz kb. 1 Kg szódát.)
Ezzel a mosó folyadékkal járatod az autót 10 percig.
Ha nagyon retkes amikor leengeded, akkor meg kell ismételni.
Két ilyen mosás már bőven elég lesz.
Ezután megint csapvizes átöblítések, 2-3 alkalommal.
Végül desztillált vizes átöblítés.
Még egy jótanács: A feltöltéshez 50%-ban bekevertet és tömény fagyállót is vegyél.
Ha mondjuk 6 liter a hűtőkör térfogata, akkor kb. 5 liter bekevertet öntsél bele, és megmérve a fagyási pontját, már tömény fagyállóval állítsd be a kívánt értéket.
Azért javaslom ezt, mert sok desztillált víz bújhat meg a rendszerben, ami esetleg nagyon felhígíthatja az 50%-os fagyállót.
Ha csak a tartályt akarod kimosni, akkor feltételezem úgyis leveszed. Kimosod bármilyen tisztítószerrel utána úgyis kiöblíted, mielőtt visszaszerelnéd.
Van hogy a tartály anyaga mattul, sárgul meg és azon már nem segít a mosogatás.
Szerencsére a H Astra jelzi a központi kijelzőn, ha alacsony a hűtőfolyadék szintje. Bár azt hiszem ez a funkció felszereltségfüggő volt, nem tudja mindegyik alapból.
Ha krémes trutyi van a tartályban, nem akarlak elkeseríteni, de az már régen rossz! Lehet hogy olaj került bele a motorból.
a kiegyenlitőtertályt sima vízzel kimosod, az ingyen van...:)
Amugy ha olajos trutyis a tartályban a víz az sok jót nem jelent...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!