Mi a szerepe ennek az alkatrésznek?
Adott egy Mercedes Benz E290, és ahol lenne egy alkatrész aminek nem tudom hogy mi a szerepe? Kerregő hangja van mikor elindul, ez egyébként a belső visszapillantónál van, ahol van a világítás is. Valami hő szenzornak írja a google.
Van rajta egy számsorozat, az alapján kerestem utána: 140 830 00 08
Kép az alkatrészről:
Előre is köszönöm a segítséget!:)
Talán a belső fűtés automatika szenzorja.
A kerregő hang jobban aggasztana engem, aminek ehhez semmi köze.
Ha a teljes kütyüt kiiktatod a szenzorral együtt, a klíma valószínűleg nem fog működni. Elvileg ki lehet iktatni csak a ventillátort, lassabban fog reagálni a hőmérséklet ingadozásokra. Nyáron a meleg szenzor miatt sokáig fogja tolni a hideget.
"És ha csak egy ezt a fekete kütyüt ami a képen van? Azt igazából kitudom úgy iktatni, hogy lepattintom a belsővílágítást,és oda van belerakva, és csak simán lehúzom róla a tápkábelt, és már ez nem indul el.
Így van mint a videóban: [link]
A teljes fekete kütyü a hőmérséklet szenzor és ventillátor egyben.
Ha lehúzod a csatlakozót, akkor a klímavezérlő nem tudja állítani szenzor alapján a hőmérsékletet. Lehet, hogy ez után működik még manuális klímaként, ezt nem tudom. Megadott hőmérsékletre nem fog tudni beállni automatikusan.
A fórum szerint ha csak a barna vezetéket szakítod meg, az a ventillátor testkábele. A klímavezérlő ettől még működni fog, csak a levegőkeringetés hiánya miatt lassabban érzékeli a benti hőmérsékletváltozásokat.
Megpróbálhatsz egy pucolást is, mint a videóban. Levegővel jól megfújatni, hátha csak szennyeződés miatt kerreg a ventillátor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!