SCI-FI filmekből/sorozatokból mely ismert (v. kevésbé ismert) autókat tudnátok sorolni nekem? Nekem eddig ezek vannak meg: APC az Aliensből, KITT a Knight Riderből, ill. a sok Batmobile. Mely szárazföldi járművekről tudtok még?
Ford Falcon XB GT Coupe 1973 "V8 Interceptor" - Mad Max
Szerintem ez is elég kultikus lett, bár a fiatalok lehet nem ismerik már az eredeti filmet! A másik tippem még a Delorean lett volna, de azt előttem írták, nah az aztán főleg kult!
Spinner (repülő rendőrautó) - Szárnyas fejvadász (Blade Runner)
Audi RSQ - Én, a robot
"APC az Aliensből"
Az APC az armoured personnel carrier rövidítése, egy katonai fogalom, nem a jármű neve.
Nem sci-fi, hanem horror, de Stephen King: Christine - 1958-as Plymouth Fury
Transformers: az eredeti képregényben 1969-es Chevrolet Camaro (Darázs), a filmben már a 2010-es Camaro.
mondjuk a knight rider nem volt scifi..
de amúgy érdekes thread :)
Szerintem simán belefér a sci-fi kategóriába, különösen a 80-as években. Azért a mesterséges intelligencia olyan foka, amivel KITT rendelkezett, még ma is csak ábránd.
Megnéztem, hivatalosan sci-fi/action a besorolása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!