Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Normális, hogy nagyobb sebessé...

Normális, hogy nagyobb sebességnél rángat az autó?

Figyelt kérdés
Friss jogsis vagyok, nem emlékszem, hogy utasként tapasztaltam volna ilyesmit az autókon. 120km/h körül már rángat a kormány és (szerintem) túl erős motorhang hallatszik. Lehet hülye kérdés, de ez mennyire normális?
2021. okt. 30. 12:51
 1/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem, sőt balesetveszélyes.

El kell vinni gumishoz, ha ott minden rendben van, akkor futóműveshez.

2021. okt. 30. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet csak valamelyik kereked lapos. Azzal kezdj.
2021. okt. 30. 13:07
 3/10 anonim ***** válasza:
56%
Vagy centíroztatni kell.Az gumis.
2021. okt. 30. 13:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, első körben veszek guminyomás mérőt.
2021. okt. 30. 14:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Csak ezért nem kell venned, a benzinkúton is meg tudod nézni. De akkor inkább húzna egy oldalra, nem rángatna. Rángatás inkább centrírozás miatt lehet, azért írtam első körben a gumist. Ha ott minden oké, akkor futóműveshez kell elvinni.
2021. okt. 30. 14:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Most rángat az autó, vagy ráz a kormány? Mert a kettő nem ugyanaz!
2021. okt. 30. 16:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Utminőségtől is függ. Milyen úton rángat? Ha a kormány rángat, az még féktárcsa hiba is lehet.
2021. okt. 30. 19:14
 8/10 A kérdező kommentje:

6-os a kettő egyszerre, mintha remegne az egész autó. Apukám velem volt, szerinte ennél a sebességnél normális, de nekem az volt az érzésem, hogy nem az.

Elég jó úton mentünk vele.

2021. okt. 30. 20:30
 9/10 anonim ***** válasza:

#8, ha valóban így van, akkor a kettő nem függ össze.

A kormányrázás nagy sebességnél általában centrírozási hiba. Gumishoz kell vele menni. Kisebb eséllyel lehet futóműgond, vagy a guminak a hibája. Ha nagy sebességről történő fékezéskor ráz, az fék, féktárcsa probléma.

Ha rángat, az motor és/vagy hajtáslánc gond. A motor nem fogja rázni a kormányt. a kiegyensúlyozatlan keréktől pedig nem fog rángatni az autó.

Ezek a jelenségek egy jó műszaki állapotban lévő autónál nem sebességfüggőek. Német autópályán sem rázza ki a lelket az autó az emberekből csak azért mert nem 120km/h alatti sebességgel közlekednek. Ott eddig a legnagyobb sebességem nekem 180 km/h volt. Én nem valami drága vadonatúj prémium autóval, csak egy mezei 1.6-os átlagos kocsival. Se nem rázott, se nem rángatott csak a sebesség miatt.

2021. okt. 31. 07:41
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem nyugtattál meg.. 😃
2021. okt. 31. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!