Normális, hogy nagyobb sebességnél rángat az autó?
Egyáltalán nem, sőt balesetveszélyes.
El kell vinni gumishoz, ha ott minden rendben van, akkor futóműveshez.
6-os a kettő egyszerre, mintha remegne az egész autó. Apukám velem volt, szerinte ennél a sebességnél normális, de nekem az volt az érzésem, hogy nem az.
Elég jó úton mentünk vele.
#8, ha valóban így van, akkor a kettő nem függ össze.
A kormányrázás nagy sebességnél általában centrírozási hiba. Gumishoz kell vele menni. Kisebb eséllyel lehet futóműgond, vagy a guminak a hibája. Ha nagy sebességről történő fékezéskor ráz, az fék, féktárcsa probléma.
Ha rángat, az motor és/vagy hajtáslánc gond. A motor nem fogja rázni a kormányt. a kiegyensúlyozatlan keréktől pedig nem fog rángatni az autó.
Ezek a jelenségek egy jó műszaki állapotban lévő autónál nem sebességfüggőek. Német autópályán sem rázza ki a lelket az autó az emberekből csak azért mert nem 120km/h alatti sebességgel közlekednek. Ott eddig a legnagyobb sebességem nekem 180 km/h volt. Én nem valami drága vadonatúj prémium autóval, csak egy mezei 1.6-os átlagos kocsival. Se nem rázott, se nem rángatott csak a sebesség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!