Hogy vegyem rá magamat arra, hogy megtanuljam a Kreszt? Már több mint egy éve húzom a megcsinálását. Szerencsére most kaptam hosszabbítási időt, de már sok pénzt elköltöttem rá.
Tanulj egy előzetes alapozást, Pethő Attilától (a kreszprofesszor).
Sok oktatóvideója van youtube-n, aztán már könnyebben megy a tanulás ha megvan az alap ismeret.
Hát nézd, azért olyan egetrengetően sok mindent nem kell szerintem megtanulni a szó szoros értelmében.
Elsőbbségadásról pepitában:
Az egész egy logikus rendszer. Ha van lámpa akkor lámpa szerint van elsőbbségadási sorrend. Akinek zöld van az megy, a piros áll. Telezöldesnél pedig ha te kanyarodsz akkor nem keresztezed azt, aki amúgy egyenesen hajt. Ha nincs lámpa akkor tábla alapján van a dolog. Macisajt/STOP táblás oldalról elsőbbségadási kötelezettséged van. Ha se tábla se lámpa, akkor meg a faék egyszerű jobbkéz szabály lép életbe (kivéve ha főúton vagy).
Annnyit jegyeznék még meg, hogy rendőri irányítás BÁRMIT felül írhat. mehet az összes lámpa az amúgy is táblás kereszteződésben, ha rendőr irányít akkor az szent és sérthetetlen kb.
Aztán a másik fétisük Kresz vizsgán hogy egyirányú utcából ha kanyarodsz, akkor kihúzódsz az út szélére. Pl ha balra kanyarodsz akkor az úttest bal oldalára mész ki, és onnan kanyarodsz. Így pl ha előtte el kell engedned egy gyalogost, addig a mögötted lévő szépen elhalad melletted, és megy tovább egyenest. Logikus ez is.
Parkolókban, áruházi parkolókban MINDENHOL jobbkéz van (ha csak nincs tábla). A "gyűjtő" útnak nincs elsőbbsége. Persze a valóságban ez nem annyria működik, de vizsgán tudnod kell.
Ha parkoló autók állnak a jobb szélen, a másik sávban pedig veled szembe jönnek akkor neked van elsőbbségadási kötelezettséget. Megállsz a parkoló autó mögött, kirakod az indexet, és ha elhaladtak a szembejövők akkor kikerülöd a parkoló autót.
Nagyjából ezeket kell tudnod. Ha ezeket a szabályokat tudod akkor pár száz, ha nem ezer kérdésre már tudod a választ, többek között a sok pontosokra is.
Ahogy olvasom, neked szerintem inkább a kitartással van a bajod.
Ez velem akkor fordul elő, ha valami olyat kell csinálni, amihez nagyon nincs kedvem. Talán az lenne a leg kézenfekvőbb, ha napi 10-20 oldalt vennél csak át, vagy amennyit be tudsz vállalni annélkül, hogy elkalandoznál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!