Mi a különbség az alap pollenszűrő és az aktív szenes pollenszűrő között?
Azt látom hogy az egyik fehér a másiknak egér színe van, már mint szürke. :P A neten kiolvastam hogy szenes az egér színű, de mi a különbség, arról nem találtam infót.
Zárás előtt voltam ma az autósboltba és egy nő volt ott aki csak helyettesítette a tulajt és csak elémbe tette mindkettőt, de nem tudott szolgálni magyarázattal.
Mondták hogy vegyek pollenszűrőt, de megzavart az egér szín. :P
Ez a pollenszúró is csak a levegőt szűri?
Egyébként lány vagyok, én csak véletlenül keveredtem ebbe az ügybe. :D
Jajj így már értem, akkor a szenes pollenszűrőt veszem meg. :)
Köszi szépen a magyarázatot! :)
Tisztában vagy vele, hogy a szűrő a légkondi előtt van, nem pedig mögötte? Mégis mit fogna meg így a szűrő?
Az aktívszén egy nagy felületű anyag. A relatív hatalmas felülete miatt kémiai anyagokat tud adszorbeálni, megkötni. Hasmenés esetén ezért szednek aktívszén tablettát. Megköti a belekben is a kémiailag vagy biológiailag bélirritáló anyagokat.
Ha a pollenszűrő papír (vagy szintetikus) rostjai közé is aktívszén szemcséket kevernek (ettől lesz szürke), akkor a szűrő nem csak fizikai, hanem kémiai szűrést is végez. Azaz nem csak a levegőben lévő porszemcséket szűri ki, hanem megköti a káros gázokat, kipufogógázt, benzingőzt, szagokat, stb.
Mivel nem olyan drága dolog, véleményem szerint érdemesebb az aktívszenest venni, hacsak nem kenyérre kell az a pár ezer forint különbözet. Természetesen az aktívszén egy idő után telítődik. Emiatt is érdemes legalább évente cserélni.
(Szomorú, hogy nem tudtak erről semmit mondani a boltban, hiszen elvileg az aktívszén az általános iskolai kémia tananyag része.)
5: Már megvettem a szenes pollenszűrőt és ki is cserélték a szervizben. :)
Azért nem tudtak semmit mondani a boltban, mert a tulaj az egyik ismerősét bízta meg, mert sürgősen el kellett mennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!